Nooit Meer Slapen

met o.a. Michiel van de Pol, Hear Word! en Myrthe van der Meer

Nooit Meer Slapen

met o.a. Michiel van de Pol, Hear Word! en Myrthe van der Meer

Michiel van de Pol is stripauteur en maakt boeken, illustraties en strips voor kranten en tijdschriften, waaronder 'NRC Handelsblad' en 'NRCNext'. Boeken van zijn hand zijn o.a. de dagboekstrip 'De Medicijnman' (2000) en 'Terug naar Johan' (2010), waarin hij terugkijkt op zijn jeugdjaren. In zijn nieuwe graphic novel 'Spotters' behandelt hij grote thema’s als ziekte, dood en zelfbeschikking, zonder dat het boek ergens zwaarmoedig of larmoyant wordt. Ester Naomi Perquin spreekt met Michiel van de Pol. Verder aandacht voor de voorstelling 'Hear Word!', waarin Nigeriaanse actrices de zwijgcultuur van het land doorbreken. En schrijfster Myrthe van der Meer komt vertellen over 'Pien en de spoken', een kinderboek over een stoer meisje dat haar depressieve moeder probeert te helpen.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De wereld in geel, roze en blauw: Spotters van Michiel van de Pol

vanaf 00:00:00

Michiel van de Pol is stripauteur en maakt boeken, illustraties en strips voor kranten en tijdschriften, waaronder NRC Handelsblad en NRCNext. Boeken van zijn hand zijn o.a. de dagboekstrip De Medicijnman (2000) en Terug naar Johan (2010), waarin hij terugkijkt op zijn jeugdjaren. In zijn nieuwe graphic novel Spotters behandelt hij grote thema’s als ziekte, dood en zelfbeschikking, zonder dat het boek ergens zwaarmoedig of larmoyant wordt. Ester Naomi Perquin spreekt met Michiel van de Pol.

Nigeriaanse vrouwen laten van zich horen in Hear Word!

vanaf 00:37:37

Vrouwen die zich openlijk uitspreken over de diepgewortelde ongelijkheid tussen man en vrouw – dat is niet gebruikelijk in een land als Nigeria. De voorstelling 'Hear Word!' doorbreekt deze zwijgcultuur met een stand-up show met kleurrijke personages waarin geen onderwerp wordt geschuwd. Tien actrices uit Nigeria spelen twee dagen in Nederland. Verslaggever Botte Jellema bezocht een repetitie.

Open Kaart: Myrthe van der Meer

vanaf 00:51:11

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht kwam schrijfster Myrthe van der Meer vertellen over haar kinderboek 'Pien en de spoken', over een stoer meisje dat haar depressieve moeder probeert te helpen.