Nooit Meer Slapen

met o.a. Yannick Dangre, Wilfried de Jong en Martijn Knol

Nooit Meer Slapen

met o.a. Yannick Dangre, Wilfried de Jong en Martijn Knol

Yannick Dangre is schrijver en dichter. In 2010 debuteerde hij op tweeëntwintigjarige leeftijd met de roman 'Vulkaanvrucht'. Een jaar later maakte hij zijn poëziedebuut met de bundel 'Meisje dat ik nog moet'. Er volgde nog een roman en dichtbundel. En nu verschijnt 'De idioot en de tederheid', opnieuw een roman, waarin hij bij monde van het eigenwijze neefje Tristan het levensverhaal van zijn oom Arthur laat opschrijven. Hoopt hij werkelijk dat hij, zodra alles op papier staat, definitief korte metten kan maken met wat er in hun familie is gebeurd? Ester Naomi Perquin spreekt met Yannick Dangre. Verder aandacht voor de verhalenbundel 'Zweefduik' van Wilfried de Jong, waarin hij de dagelijkse belevenissen van een man uit elke levensfase beschrijft. En we spreken schrijver Martijn Knol, die het programma 'De caleidoscopische roman' zal leiden op het International Literature Festival Utrecht.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Familietragiek: De idioot en de tederheid van Yannick Dangre

vanaf PT-1S

Yannick Dangre is schrijver en dichter. In 2010 debuteerde hij op tweeëntwintigjarige leeftijd met de roman Vulkaanvrucht. Een jaar later maakte hij zijn poëziedebuut met de bundel Meisje dat ik nog moet. Er volgde nog een roman en dichtbundel. En nu verschijnt De idioot en de tederheid, opnieuw een roman, waarin hij bij monde van het eigenwijze neefje Tristan het levensverhaal van zijn oom Arthur laat opschrijven. Hoopt hij werkelijk dat hij, zodra alles op papier staat, definitief korte metten kan maken met wat er in hun familie is gebeurd? Ester Naomi Perquin spreekt met Yannick Dangre.

In het hele boek zit het water: Wilfried de Jong over Zweefduik

vanaf 00:40:03

'Zweefduik' is de titel van een bundel verhalen van schrijver, columnist en presentator Wilfried de Jong. Het zijn dagelijkse belevenissen van een man uit elke levensfase voor wie het gevaar telkens op de loer ligt, maar die toch steeds weer boven water komt. Verslaggever Botte Jellema ontmoette Wilfried de Jong.

Open Kaart: Martijn Knol

vanaf 00:54:05

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht was schrijver Martijn Knol te gast. Op het International Literature Festival Utrecht zal hij gespreksleider te zijn tijdens het programma 'De caleidoscopische roman'.

advertentie