Nooit Meer Slapen

met o.a. Nina Gantz, Emma Cline en Ineke Holtwijk

Nooit Meer Slapen

met o.a. Nina Gantz, Emma Cline en Ineke Holtwijk

Filmmaker Nina Gantz groeide op in Rotterdam en studeerde aan de National Film and Television School in Londen. Met haar eindexamenfilm 'Edmond' won ze tientallen internationale filmprijzen. De film wordt vanaf volgende week als voorfilm in de Nederlandse bioscoop vertoond. Ester Naomi Perquin spreekt met Nina Gantz. En schrijfster Ineke Holtwijk vertelt over de geactualiseerde editie van haar boek 'Kannibalen in Rio'. Ook aandacht voor het succes van de Amerikaanse schrijfster Emma Cline.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Nina Gantz over haar internationaal bekroonde animatiefilm Edmond

vanaf 00:00:05

Filmmaker Nina Gantz groeide op in Rotterdam en studeerde aan de National Film and Television School in Londen. Met haar eindexamenfilm Edmond won ze tientallen internationale filmprijzen, onder meer op het Sundance Film Festival, het grootste Amerikaanse filmfestival voor de onafhankelijke film. Edmond wordt vanaf volgende week als voorfilm in de Nederlandse bioscoop vertoond. De korte animatiefilm gaat over een man met kannibalistische neigingen. In zijn gedachten gaat hij op zoek naar de bron van al zijn misère. Ester Naomi Perquin spreekt met Nina Gantz.

Het succes van de Amerikaanse schrijfster Emma Cline

vanaf 00:41:35

'Ik wachtte op iemand die me zou vertellen wat er goed aan me was.' Hoofdpersoon Evie uit De Meisjes is een typische veertienjarige, of liever: een typisch veertienjarig meisje. In de zomer van 1969 verveelt ze zich stierlijk en hunkert ze naar liefde - en sluit ze zich aan bij een Manson Family-achtige sekte. De Amerikaanse schrijfster Emma Cline (27) is met een bookdeal van twee miljoen dollar nu al 'de literaire gebeurtenis van het jaar'. Terecht? We vragen het de Nederlandse jonge schrijfster Roos van Rijswijk, die onlangs zelf succesvol debuteerde met Onheilig, en we spreken met acteur Mattias van de Vijver, die zich voor de voorstelling De Familie Manson verdiepte in de aantrekkingskracht van Charles Manson.

Open Kaart: Ineke Holtwijk

vanaf 00:58:43

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht vertelt schrijfster en journalist Ineke Holtwijk over de uitgebreide en geactualiseerde editie van haar boek Kannibalen in Rio.

De nachtcorrespondent: Jazzhelden doen hun verhaal

vanaf 01:13:23

In Rotterdam ging vandaag InJazz van start. Een paar dagen met jazzmuziek en discussie. Het Nederlands Jazz Archief lanceerde hier de nieuwe website jazzhelden.nl, een website met gefilmde portretten van Nederlandse jazzhelden die allemaal een half uur hebben om herinneringen op te halen, invloeden te onthullen of liefde te bekennen aan het instrument of aan de jazz. Nachtcorrespondent Matthijs Deen was bij de lancering en doet verslag.