Nooit Meer Slapen

met o.a. Mete Gümürhan, Helmut Newton in FOAM en Lisa Jacobs

Nooit Meer Slapen

met o.a. Mete Gümürhan, Helmut Newton in FOAM en Lisa Jacobs

Mete Gümürhan is producent en regisseur. Hij produceerde films als 'The Cage' en 'Lifelong'. In zijn regiedebuut, de documentaire 'Young Wrestlers', wordt een groep jongeren op de worstelacademie van Amasya in Turkije gevolgd. Ester Naomi Perquin spreekt met Mete Gümürhan. Verder vertelt violiste Lisa Jacobs over haar nieuwe album 'L'Arte del Violino' en aandacht voor de tentoonstelling met werk van Helmut Newton in FOAM.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Mete Gümürhan verfilmt de dromen van jonge worstelaars

vanaf PT-2S

Mete Gümürhan is producent en regisseur. Hij is medeoprichter van Kaliber film, een productiebedrijf dat zowel in Amsterdam als in Istanbul gevestigd is. Hij produceerde films als I’m Never Afraid!, The Cage en Lifelong. In zijn regiedebuut, de documentaire Young Wrestlers, wordt een groep jongeren op de worstelacademie van Amasya in Turkije gevolgd. Allemaal dromen ze ervan om ooit worstelkampioen te worden. Ester Naomi Perquin spreekt met Mete Gümürhan.

Helmut Newton: een retrospectief in FOAM

vanaf 00:42:55

Hooggehakte, langbenige en meestal schaars geklede dames met een onverholen erotische uitstraling. Dat is het beeld dat fotografieliefhebbers meteen voor ogen krijgen als ze denken aan Helmut Newton. Newton (1920-2004) was een van de meest beeldbepalende fotografen van de 20e eeuw. Dit weekend opent er een grote zomertentoonstelling met werk van hem in het Amsterdamse fotografiemuseum FOAM.

Open Kaart: Lisa Jacobs

vanaf 00:58:24

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht komt violiste Lisa Jacobs langs. Op 24 juni presenteert ze haar nieuwe album L'Arte del Violino in de Pieterskerk in Leiden.

De nachtcorrespondent: Het zomerboek

vanaf 01:15:34

De zomer komt eraan en dat betekent dat het bijna tijd is om weer met een tas of e-reader vol boeken richting het strand of een andere fijne bestemming te gaan. En elk jaar is het weer zo dat de buurman- of buurvrouw in het vliegtuig of op het strand exact hetzelfde boek bij zich heeft. Nachtcorrespondent Floortje Smit zoekt uit wat bepaalde boeken zo geschikt maakt voor de zomer.

advertentie