Nooit Meer Slapen

met o.a. Robert de Hoog, ritmegevoel en Sven Hammond

Nooit Meer Slapen

met o.a. Robert de Hoog, ritmegevoel en Sven Hammond

Robert de Hoog sleepte met zijn filmdebuut in 'Skin' een Gouden Kalf voor beste acteur in de wacht. Met Toneelgroep Amsterdam speelt hij tijdens het Holland Festival de voorstelling 'Husbands and Wives'. Ester Naomi Perquin spreekt met Robert de Hoog. En hammondspeler Sven Figee komt langs n.a.v. het album 'Sven Hammond Live'. Neurowetenschapper Fleur Bouwer vertelt ons meer over ritmegevoel.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Robert de Hoog: Husbands and Wives

vanaf PT-1S

Robert de Hoog sleepte met zijn filmdebuut in Skin een Gouden Kalf voor beste acteur in de wacht. Sindsdien speelde hij onder andere in Nova Zembla, Schemer en Black Out. Sinds 2014 maakt hij deel uit van het vaste ensemble van Toneelgroep Amsterdam. Tijdens het Holland Festival speelt hij met dit gezelschap de voorstelling Husbands and Wives, een stuk van Woody Allen, geregisseerd door Simon Stone, waarin een echtpaar besluit te scheiden en daarmee hun eigen leven en dat van hun vrienden overhoop haalt. Ester Naomi Perquin spreekt met Robert de Hoog.

Fleur Bouwer: iedereen heeft een goed ritmegevoel

vanaf 00:42:20

Vrijwel iedereen heeft een goed ritmegevoel. Wie beweert geen maatgevoel te hebben, heeft waarschijnlijk een minder goede motoriek, in plaats van weinig muzikaliteit. Dat is de uitkomst van promotie-onderzoek van muzikant en neurowetenschapper Fleur Bouwer. Verslaggever Botte Jellema onderzoek wat dit betekent voor onze beleving van muziek. Fleur ontmoet hiervoor Haye Jellema, jazzdrummer en docent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Open Kaart: Sven Hammond

vanaf 00:56:21

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht komt hammondspeler Sven Figee langs, de man achter de rock ’n roll band Sven Hammond. Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan verschijnt Sven Hammond Live, een concertregistratie van de avond waarop het jubileum werd gevierd.

De nachtcorrespondent: Motion Comics

vanaf 01:17:35

Tijdens Haarlemse stripdagen is er veel aandacht voor de nieuwste stripvorm: de Motion Comics. Motion Comics zijn interactieve strips met allerlei bewegende beelden en geluiden. De pionier van dit nieuwe medium, Sutu, is dit weekend in Nederland om een workshop Motion Comics te geven. Nachtcorrespondent Adinda Akkermans was aanwezig bij de kennismaking en doet verslag.

advertentie