Nooit Meer Slapen

met o.a. Jorinde Keesmaat, Opnieuw in de Schilderswijk en Benjamin Herman

Nooit Meer Slapen

met o.a. Jorinde Keesmaat, Opnieuw in de Schilderswijk en Benjamin Herman

Jorinde Keesmaat is regisseur van theatrale projecten, (opera)voorstellingen en geënsceneerde klassieke concerten. Ze werkte onder andere voor Toneelgroep Amsterdam en NTGent, maar regisseerde ook vrije producties. Ook is ze regisseur van het maandelijkse programma 'Tracks' van het Concertgebouw in Amsterdam en maakte ze voorstellingen met het Residentie Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. De komende drie jaar mag ze aan de slag als gastregisseur bij het Center for Contemporary Opera in New York. Floortje Smit spreekt met Jorinde Keesmaat. Verder aandacht voor de fototentoonstelling 'Opnieuw in de Schilderswijk'. En we spreken saxofonist Benjamin Herman over de nieuwe CD van New Cool Collective: 'The Things You Love'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Jorinde Keesmaat wordt gastregisseur in New York

vanaf 00:00:00

Jorinde Keesmaat is regisseur van theatrale projecten, (opera)voorstellingen en geënsceneerde klassieke concerten. Ze werkte onder andere voor Toneelgroep Amsterdam en NTGent, maar regisseerde ook vrije producties. Ook is ze regisseur van het maandelijkse programma Tracks van het Concertgebouw in Amsterdam en maakte ze voorstellingen met het Residentie Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. De komende drie jaar mag ze aan de slag als gastregisseur bij het Center for Contemporary Opera in New York. Floortje Smit spreekt met Jorinde Keesmaat.

Terugkeren naar het verleden: Opnieuw in de Schilderswijk

vanaf 00:44:28

In de Haagse Schilderswijk zijn komende week bijzondere foto’s te zien. Fotograaf Ad Nuis, zelf jarenlang wonend in de Schilderswijk, en schrijver Arthur van den Boogaard liepen er ruim anderhalf jaar rond, speurend in de fotoalbums van bewoners naar geschikte beelden om opnieuw te maken. In achttien gevallen lukte dat en maakten ze een oude foto met dezelfde mensen op dezelfde plek in de Schilderswijk opnieuw. Verslaggever Botte Jellema spreekt met hen.

Open Kaart: Benjamin Herman

vanaf 00:59:42

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht is saxofonist Benjamin Herman te gast naar aanleiding van de nieuwe CD van New Cool Collective: The Things You Love.

advertentie