Nooit Meer Slapen

met o.a. Jeroen Swolfs, Jacht met de camera en Dirk Vander Kooij

Nooit Meer Slapen

met o.a. Jeroen Swolfs, Jacht met de camera en Dirk Vander Kooij

De foto's van fotograaf Jeroen Swolfs focussen op sociale en politieke kwesties. Zo maakte hij een serie over Servische vluchtelingen en maakte hij foto’s van Roma minderheden in Oost-Europa. Als freelance fotojournalist werkte hij in opdracht van onder andere de Volkskrant en het Rijksmuseum. Momenteel is zijn expositie 'Streets of the World' te zien in de Nieuwe Kerk op de Dam in Amsterdam. Voor dit project maakte hij over de hele wereld foto's van het leven op straat. Ester Naomi Perquin spreekt met Jeroen Swolfs. Verder aandacht voor de expositie 'Jacht met de camera' in het fotomuseum in Rotterdam, waarin het verhaal van de opkomst van de natuurfotografie verteld wordt. En we spreken designer Dirk Vander Kooij over zijn overzichtstentoonstelling ''09-'16' in galerie Yksi in Eindhoven.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

In elk land een foto: Jeroen Swolfs over Streets of the World

vanaf 00:00:02

De foto's van fotograaf Jeroen Swolfs focussen op sociale en politieke kwesties. Zo maakte hij een serie over Servische vluchtelingen en maakte hij foto’s van Roma minderheden in Oost-Europa. Als freelance fotojournalist werkte hij in opdracht van onder andere de Volkskrant en het Rijksmuseum. Momenteel is zijn expositie Streets of the World te zien in de Nieuwe Kerk op de Dam in Amsterdam. Voor dit project maakte hij over de hele wereld foto’s van het leven op straat. Ester Naomi Perquin spreekt met Jeroen Swolfs.

Pioniers van de natuurfotografie in Jacht met de camera

vanaf 00:37:10

Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam heeft 90.000 historische Nederlandse natuurfoto’s, waarvan de oudste uit 1873 komt. Uit die gigantische collectie is een selectie gemaakt die het verhaal van de opkomst van de natuurfotografie vertelt. Het wordt getoond in de expositie Jacht met de camera, die zaterdag opent. Verslaggever Botte Jellema neemt alvast een kijkje, met natuurfotograaf Jasper Doest (winnaar Zilveren Camera, Natuur & Milieu 2016).

Open Kaart: Dirk Vander Kooij

vanaf 00:51:50

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht komt designer Dirk Vander Kooij langs om te vertellen over zijn overzichtstentoonstelling '09-'16 in Yksi Expo in Eindhoven.

advertentie