Nooit Meer Slapen

met o.a. Anne Eekhout, Michael Raedecker en Barbara Visser

Nooit Meer Slapen

met o.a. Anne Eekhout, Michael Raedecker en Barbara Visser

Schrijfster Anne Eekhout kwam via een flinke omweg terecht bij de studie Rechtsgeleerdheid, waar het idee voor haar debuutroman geboren werd. 'Dogma' verscheen in 2014 en gaat over vijf studenten die een controversiële filmdocumentaire willen maken over de doodswens en de zelfmoord van een van hen. Nu, twee jaar later, is er 'Op een nacht', over een man die zowel in het echte leven als in zijn dromen gevangen lijkt te zitten. Ester Naomi Perquin spreekt met Anne Eekhout. Verder spreken we kunstenaar Michael Raedecker over moeite doen en over tijd vastleggen in schilderijen. En beeldend kunstenaar Barbara Visser komt langs. Voor de serie 'Beeldbepalers' van podium de Balie duikt zij op maandag 21 maart in 'Who´s Afraid of Red, Yellow and Blue III', het roemruchte schilderij van Barnett Newman.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Alles verandert als je slaapt: Op een nacht van Anne Eekhout

vanaf 00:00:05

Schrijfster Anne Eekhout kwam via een flinke omweg terecht bij de studie Rechtsgeleerdheid, waar het idee voor haar debuutroman geboren werd. Dogma verscheen in 2014 en gaat over vijf studenten die een controversiële filmdocumentaire willen maken over de doodswens en de zelfmoord van een van hen. Nu, twee jaar later, is er Op een nacht, over een man die zowel in het echte leven als in zijn dromen gevangen lijkt te zitten. Ester Naomi Perquin spreekt met Anne Eekhout.

Michael Raedecker verheft simpele zaken tot kunst

vanaf 00:38:26

Michael Raedecker is met zijn sobere werken, waarin hij vaak stof, wol en verf combineert, een van de meest succesvolle kunstenaars van Nederland geworden. Hij kiest bewust voor weinig spectaculaire onderwerpen in zijn werk, een kamerplant, badhanddoek of garage bijvoorbeeld. Om daar iets bijzonders van te maken moet je moeite doen en daar gaat het hem juist om. Raedecker woont al jaren in Londen, maar is voor een expositie in Galerie Grimm in Amsterdam. Verslaggever Emmie Kollau sprak hem over moeite doen en over hoe je tijd vast legt in schilderijen.

Open Kaart: Barbara Visser

vanaf 00:52:40

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht schoof beeldend kunstenaar Barbara Visser aan. Voor de serie Beeldbepalers van podium de Balie duikt zij op maandag 21 maart in 'Who's Afraid of Red, Yellow and Blue III', het roemruchte schilderij van Barnett Newman.

advertentie