Nooit Meer Slapen

met o.a. Ernst van de Wetering, BOT en Roald van Oosten

Nooit Meer Slapen

met o.a. Ernst van de Wetering, BOT en Roald van Oosten

Ernst van de Wetering is schilder, emeritus hoogleraar kunstgeschiedenis én Rembrandtkenner. Hij is al meer dan veertig jaar actief binnen het Rembrandt Research Project, hét onderzoeksproject gewijd aan de de 17e-eeuwse kunstschilder. Hij neemt afscheid met het boek 'Rembrandt: The Painter Thinking', waarin hij inzichten geeft in Rembrandts gedachtewereld als schilder. Het boek is een vervolg op zijn boek waarin hij Rembrandts materiaalgebruik en atelierpraktijk beschreef. Ester Naomi Perquin spreekt met Ernst van de Wetering. Verder gaan we op bezoek bij de gesloten energiecentrale in Nijmegen waar muziektheater BOT de voorstelling 'Het geluid van stroom' zal spelen. En muzikant Roald van Oosten komt vertellen over zijn nieuwe solo-album: 'Oh Dark Hundred'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Het laatste Rembrandtboek van Ernst van de Wetering

vanaf 00:00:05

Ernst van de Wetering is schilder, emeritus hoogleraar kunstgeschiedenis én Rembrandtkenner. Hij is al meer dan veertig jaar actief binnen het Rembrandt Research Project, hét onderzoeksproject gewijd aan de de 17e-eeuwse kunstschilder. Hij neemt afscheid met het boek Rembrandt: The Painter Thinking, waarin hij inzichten geeft in Rembrandts gedachtewereld als schilder. Het boek is een vervolg op zijn boek waarin hij Rembrandts materiaalgebruik en atelierpraktijk beschreef. Ester Naomi Perquin spreekt met Ernst van de Wetering.

BOT: Muziektheater in een energiecentrale

vanaf 00:36:23

Tot december kwam er rook uit de schoorsteen van de energiecentrale van Nijmegen, nu is de kolos gesloten. Het gebouw wordt gesloopt, maar voordat dit gebeurt trekt er muziektheatergroep BOT er in. Zij maken er in zes weken tijd de locatievoorstelling 'Het Geluid Van Stroom': muziektheater met grote machines en kleine liedjes. Verslaggever Botte Jellema keek bij de laatste repetities.

Open Kaart: Roald van Oosten

vanaf 00:53:22

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht schoof muzikant Roald van Oosten aan. Deze week verscheen, na jaren van stilte, zijn album 'Oh Dark Hundred'.

advertentie