Nooit Meer Slapen

met o.a. Ernst Reijseger, Hermann W. von der Dunk en Leven na de dans #5

Nooit Meer Slapen

met o.a. Ernst Reijseger, Hermann W. von der Dunk en Leven na de dans #5

Ernst Reijseger is cellist en componist. Eind jaren zestig begon hij te improviseren en ontwikkelde hij zijn eigen speelstijl. Met het trio Reijseger Fraanje Sylla, dat twee albums uitbracht en muziek schreef voor films van de befaamde Duitse cineast Werner Herzog, staat hij dit weekend op 'North Sea Jazz'. Ester Naomi Perquin spreekt met Ernst Reijseger. En in het laatste deel van de serie Leven na de dans spreken we Karin Lambrechtse. Ook spreken we historicus Hermann W. von der Dunk over zijn derde boek 'De wereld als getal'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Reijseger Fraanje Sylla op het North Sea Jazz Festival

vanaf PT-4S

Ernst Reijseger is cellist en componist. Eind jaren zestig begon hij te improviseren en ontwikkelde hij zijn eigen speelstijl. Vanaf die tijd trad hij op met diverse ensembles, die zowel moderne klassieke muziek als geïmproviseerde jazz speelden. Veel van Reijseger’s samenwerkingsverbanden ontstijgen de genres. Met het trio Reijseger Fraanje Sylla, dat twee albums uitbracht en muziek schreef voor meerdere films van de befaamde Duitse cineast Werner Herzog, staat hij dit weekend op het North Sea Jazz Festival. Ester Naomi Perquin spreekt met Ernst Reijseger.

Hermann W. von der Dunk: De wereld als getal

vanaf 00:40:55

Hermann W. von der Dunk is een invloedrijk Nederlands historicus. Hoewel hij inmiddels 88 jaar is, is hij nog productief als altijd. Afgelopen week verscheen het derde boek dat hij in vijf jaar schreef. Het vuistdikke De wereld als getal gaat over hoe in deze hoogtechnologische consumptiemaatschappij alles in toenemende mate gekwantificeerd wordt. Het getal lijkt objectief en daarom een betrouwbare basis voor het denken en de besluitvorming. Maar welke waarheid wordt daarmee verduisterd? Emmie Kollau spreekt Von der Dunk in zijn huis in Bilthoven.

Leven na de dans: Karin Lambrechtse

vanaf 01:13:05

Terwijl de meeste Nederlanders steeds langer doorwerken, moeten dansers rond hun dertigste al stoppen. Is er leven na de dans? In deze eerste Julidans-week spreken we iedere dag met een voormalig danser. In de laatste aflevering van deze korte serie spreken we met Karin Lambrechtse. Zij danste bij Introdans, nu is ze diëtiste en deze week verscheen er een kookboek van haar hand.

advertentie