Nooit Meer Slapen

Met o.a. Wart Kamps, Frank Underwood en Yasmina Aboutaleb

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Wart Kamps, Frank Underwood en Yasmina Aboutaleb

Cabaretier en acteur Wart Kamps maakte deel uit van de cabaretgroep Rooyackers, Kamps & Kamps, later het duo Kamps & Kamps. Ook is hij bekend van zijn rol als Kapitein Bram in de komedieserie 'Missie Aarde'. In zijn eerste solovoorstelling 'De goede Richard III' zorgt hij voor eerherstel van de Engelse koning Richard III. Verder bekijken we de verkiezingen in de VS door de ogen van Frank Underwood, en is columniste Yasmina Aboutaleb te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Wart Kamps herstelt de eer van koning Richard III

vanaf 00:00:39

Cabaretier en acteur Wart Kamps maakte aanvankelijk deel uit van de cabaretgroep Rooyackers, Kamps & Kamps. Na vijf voorstellingen stopte Bor Rooyackers en ging hij met zijn broer Tim als duo verder. Ook is hij bekend van zijn rol als Kapitein Bram in de science fiction-komedieserie 'Missie Aarde' en speelde hij bij het Ro Theater in voorstellingen als 'De zere neus van Bergerac' en 'De gelaarsde poes'. In zijn eerste solovoorstelling 'De goede Richard III' zorgt hij voor eerherstel van de Engelse koning Richard III. Ester Naomi Perquin spreekt met Wart Kamps.

De Amerikaanse verkiezingen door de ogen van Frank Underwood

vanaf 00:37:44

'Politics is no longer theater, it's show business. So let's put on the best show in town.' Weet jij wie het zei? Was het Donald Trump, of toch Frank Underwood? Verkiezingscampagnes lijken tegenwoordig haast 'stranger than fiction'. Hoe verhoudt de politieke werkelijkheid zich tot series als 'House of Cards'? Verslaggever Jan Paul de Bondt praat erover met twee academische bingewatchers.

Open Kaart: columnist Yasmina Aboutaleb

vanaf 00:53:35

Een verliefd puberpaartje op een bank in het park. De ouderen die op maandagochtend samenkomen op het pleintje om de stand van de wereld door te nemen. Journalist en columnist Yasmina Aboutaleb knoopte in Amsterdam onbevangen gesprekken aan, schreef ze op, en bundelde ze in 'Dit maak je nooit meer mee'. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Yasmina Aboutaleb persoonlijke vragen over leven en werk.

Hell or High Water: wat vindt het publiek?

vanaf 01:14:22

We bezoeken 'Hell or High Water', een film van David MacKenzie. Het verhaal: een sheriff jaagt op twee broers die hun schulden bij de bank proberen af te lossen, met de buit van hun bankovervallen. Luuk Heezen polste de reacties van het publiek.