Nooit Meer Slapen

Met o.a. Pepijn Schoneveld, Teju Cole en Laura van Dolron

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Pepijn Schoneveld, Teju Cole en Laura van Dolron

Pepijn Schoneveld is acteur en cabaretier. In 2009 studeerde hij af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Daarna stond hij op het toneel met zijn eerste solovoorstelling 'Meneer Jongetje' (2013). Nu is hij aan het try-outen met zijn tweede show 'Morgen klaart het op'. Verder praten we met de Nigeriaans-Amerikaanse schrijver Teju Cole, en Laura van Dolron vertelt over haar stand-up-filosofievoorstelling 'Wij'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Pepijn Schoneveld: Morgen klaart het op

vanaf 00:00:49

Pepijn Schoneveld is acteur en cabaretier. In 2009 studeerde hij af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Daarna stond hij op het toneel met zijn eerste avondvullende solovoorstelling 'Meneer Jongetje' (2013), speelde in een aantal films en vertolkte rollen in verschillende toneelvoorstellingen en televisieseries. Nu is hij aan het try-outen met zijn tweede cabaretvoorstelling 'Morgen klaart het op'. Daarin gaat het onder meer over de instinctieve gedachten waar we als mens weinig invloed op hebben. Ester Naomi Perquin spreekt met Pepijn Schoneveld.

Schrijver Teju Cole spreekt op de jaarlijkse SPUI25-lezing

vanaf 00:41:11

Teju Cole is schrijver, essayist, kunsthistoricus en fotograaf. Hij is geboren in de Verenigde Staten, groeide op in Nigeria, en keerde later terug naar de VS. Cole werd bekend door zijn roman 'Open stad'; over identiteit, ras en vrijheid. Hij ontving hiervoor de prestigieuze PEN/Hemingway Award for Debut Fiction. In de SPUI25-lezing zal hij spreken over classificaties van ‘de ander’ in literatuur, politiek en samenleving. Emmie Kollau en Anne Moraal waren erbij, en spraken de schrijver.

Open Kaart: stand-up filosoof Laura van Dolron

vanaf 00:56:36

Wie zijn wij? Laura van Dolron is stand-up filosoof, en besloot een voorstelling te wijden aan 'wij', 'ons' en 'zij'. Wie zijn wij bijvoorbeeld, en hoe bepalen we wie daar bij hoort en wie niet? En gaat het lukken om te erkennen dat ‘zij’ bij ons horen? 'Wij' gaat over kuddegedrag, populisme, en over kijken naar onszelf. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Laura persoonlijke vragen over leven en werk.

BredaPhoto: wat vindt het publiek?

vanaf 01:15:35

En in Breda is het internationale fotofestival BredaPhoto van start gegaan. Verslaggever Luuk Heezen nam een kijkje bij de levensgrote foto's die in de Bredase binnenstad te zien zijn, en polste de reacties van het publiek.

advertentie