Nooit Meer Slapen

Met o.a. Bregje Hofstede, Hans Dorresteijn en Merlijn Twaalfhoven

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Bregje Hofstede, Hans Dorresteijn en Merlijn Twaalfhoven

Bregje Hofstede is schrijver en kunsthistoricus. Ze maakte een droomdebuut met de roman 'De hemel boven Parijs', dat momenteel wordt verfilmd. In haar nieuwe boek 'De herontdekking van het lichaam' vertelt hoe ze in een burn-out terechtkwam en zich er langzaam aan ontworstelde. Ook zoekt ze de filosofische context hierbij. Verder gaan we vogelspotten met Hans Dorrestijn, en is componist Merlijn Twaalfhoven te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Bregje Hofstede: De herontdekking van het lichaam

vanaf 00:00:45

Bregje Hofstede is schrijver en kunsthistoricus. Ze maakte een droomdebuut met de roman 'De hemel boven Parijs', een liefdesverhaal dat momenteel wordt verfilmd. In haar nieuwe boek 'De herontdekking van het lichaam' vertelt hoe ze in een burn-out terechtkwam en zich er langzaam aan ontworstelde, en gaat ze op zoek naar de filosofische en maatschappelijke context van die ervaring. Ook vertelt ze hoe haar tumultueuze ‘herontdekking van het lichaam’ haar dagelijks schrijven heeft beïnvloed. Ester Naomi Perquin spreekt met Bregje Hofstede.

De Volkomen Vogelgids van Hans Dorrestijn

vanaf 00:41:22

Op gevorderde leeftijd begon Hans Dorrestijn er een gewoonte van te maken om zich met een verrekijker terug te trekken in de natuur, op zoek naar vogels. Hij schreef er enkele boeken over, en was één van de Baardmannetjes. Hans Dorrestijn heeft nu al zijn ontmoetingen met vogels gebundeld in 'Dorrestijns Volkomen Vogelgids'. Onze Mathijs Deen zocht de schrijver op, en ging samen met hem vogelen.

Open Kaart: componist Merlijn Twaalfhoven

vanaf 00:56:40

Merlijn Twaalfhoven is veel meer dan componist alleen. Hij organiseert regelmatig evenementen die net zo goed draaien om beleving, als om de muziek zelf. Zo ook tijdens zijn 'Resonance Night': een concert waarin tweehonderd zangers verspreid door het Muziekgebouw 12 uur lang al improviserend zingen. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Merlijn persoonlijke vragen over leven en werk.

'Heaven, Hell & Earth': wat vindt het publiek?

vanaf 01:16:34

Recentelijk opende het Stedelijk Museum in Den Bosch de expositie 'Heaven, Hell & Earth'. Het Britse duo Jake & Dinos Chapman verbeeldt hierin de hel, de hemel wordt gevisualiseerd door de Zwitserse videokunstenaar Pipilotti Rist en Nederlandse kunstenaar Gabriel Lester probeert deze uitersten te verbinden. Onze verslaggever Luuk Heezen polste de reacties van het publiek.