Nooit Meer Slapen

Met o.a. Joost Swarte, PJ Harvey en Karin Giphart

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Joost Swarte, PJ Harvey en Karin Giphart

Joost Swarte is illustrator en grafisch ontwerper. Hij is vooral bekend van zijn herkenbare illustraties op ansichtkaarten, lp- en cd-hoesjes en tijdschriftcovers van 'Vrij Nederland' en 'Humo'. Op 14 oktober verschijnt de eerste editie van 'Scratches', een striptijdschrift onder zijn redactie met nieuw en ongepubliceerd werk van de top van de stripwereld. Verder aandacht voor PJ Harvey in de HMH, en Karin Giphart is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Joost Swarte over zijn nieuwe striptijdschrift 'Scratches'

vanaf 00:00:51

Joost Swarte is illustrator en grafisch ontwerper. In 1971 begon hij zijn eigen striptijdschrift 'Modern papier'. Later bedacht hij o.a. de series 'Katoen en Pinbal' en 'Jopo de Pojo'. Swarte is vooral bekend van zijn herkenbare illustraties op ansichtkaarten, lp- en cd-hoesjes en tijdschriftcovers van 'Vrij Nederland' en 'Humo'. Op 14 oktober verschijnt de eerste editie van 'Scratches', een striptijdschrift onder zijn redactie met nieuw en ongepubliceerd werk van de top van de stripwereld. Pieter van der Wielen spreekt met Joost Swarte.

25 jaar PJ Harvey: oudgediende in de popmuziek

vanaf 00:42:38

PJ Harvey treedt dit weekend op in de HMH in Amsterdam. Ze mag met haar 47 jaar inmiddels een oudgediende in de popmuziek genoemd worden, toch weet ze elke keer weer te verrassen. 25 jaar geleden, nog volop in de grunge-periode, bracht ze haar eerste single uit. Muziekrecensent Hester Carvalho (NRC) volgt Harvey al sinds het begin van haar carrière. “In de categorie bijzondere muzikanten staat zij wel op eenzame hoogte”, zegt zij. Ook schrijver/singer-songwriter Aafke Romeijn is groot bewonderaar. Verslaggever Emmie Kollau spreekt hen over het oeuvre van Harvey.

Open Kaart: schrijfster Karin Giphart

vanaf 00:56:29

Karin Giphart bracht onlangs haar roman 'De gijzelaar' uit. Het boek gaat over een succesvol traumatherapeute, gespecialiseerd in psychische schade bij asielzoekers. Het werk eist echter zijn tol op haar, en ze herkent zichzelf niet meer. Ze overweegt om te stoppen, totdat een voormalig cliënt haar om hulp vraagt... In de rubriek Open Kaart beantwoordt Karin Giphart persoonlijke vragen over leven en werk.

'Slikken en Stikken': Wat vindt het publiek?

vanaf 01:17:01

Deze week ging het vierde deel van De verleiders in première: 'Slikken en Stikken'. Waar eerder de vastgoedsector, de boekhoudkundige wereld en de bankensector onder de loep werd genomen, is nu de zorg aan de beurt. Verslaggever Luuk Heezen polste de reacties van het publiek.

advertentie