Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jente Posthuma, Nick Cave en Tjeerd Muller

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jente Posthuma, Nick Cave en Tjeerd Muller

Jente Posthuma schreef artikelen voor onder andere 'De Groene Amsterdammer', 'nrc.next' en 'de Volkskrant'. Daarnaast publiceert ze korte verhalen in verschillende literaire tijdschrijften. Met schrijvers A.L. Snijders, Tommy Wieringa en Carel Helder maakte ze de literaire theatervoorstellingen 'Familie en Vrienden'. En nu verschijnt haar debuutroman 'Mensen zonder uitstraling', waarin ze een caleidoscopisch portret schetst van een gemankeerde familie – normale mensen in een absurd universum, of andersom. Ester Naomi Perquin spreekt in het eerste uur met Jente Posthuma. In het tweede uur aandacht voor de 3D-documentaire 'One More Time With Feeling' over Nick Cave, ter gelegenheid van zijn nieuwe album. En cineast Tjeerd Muller komt vertellen over zijn documentaire 'De Tien van Renesse', over een verzetsgroep uit de Tweede Wereldoorlog.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De debuutroman van Jente Posthuma: Mensen zonder uitstraling

vanaf 00:00:33

Jente Posthuma schreef artikelen voor onder andere 'De Groene Amsterdammer', 'nrc.next' en 'de Volkskrant'. Daarnaast publiceert ze korte verhalen in verschillende literaire tijdschrijften. Met schrijvers A.L. Snijders, Tommy Wieringa en Carel Helder maakte ze de literaire theatervoorstellingen 'Familie en Vrienden'. En nu verschijnt haar debuutroman 'Mensen zonder uitstraling', waarin ze een caleidoscopisch portret schetst van een gemankeerde familie – normale mensen in een absurd universum, of andersom. Ester Naomi Perquin spreekt met Jente Posthuma.

Nick Cave: One More Time With Feeling

vanaf 00:42:18

Een album lanceer je tegenwoordig niet zomaar, daar moet iets bijzonders rondom gebeuren. Op 9 september komt 'Skeleton Tree' van Nick Cave & The Bad Seeds uit. De avond ervoor wordt wereldwijd eenmalig (al valt dat nog te bezien) de 3D-documentaire 'One More Time With Feeling' in meer dan 600 bioscopen vertoond. Emmie Kollau bezocht de film vergezeld door fan en schrijver Christine Otten.

Open Kaart: cineast Tjeerd Muller

vanaf 00:57:48

Wat was het lot van verzetsgroep 'De Tien van Renesse' aan het einde van de Tweede Wereldoorlog? Niemand op Schouwen-Duiveland wist het precies. Filmmaker Tjeerd Muller maakte met behulp van crowdfunding een documentaire over de verzetsgroep en hun tragische vluchtpoging. In de rubriek Open Kaart beantwoordt hij persoonlijke vragen over leven en werk.

Weekendtip: theatervoorstelling Walden

vanaf 01:15:34

In 'Walden' schoffelen Arjan Ederveen en Jack Wouterse als twee kabouters de zinloosheid van het leven weg. Op 10 juni is de voorstelling in première gegaan op het Oerol Festival, en momenteel is 'Walden' op landelijk tournee. Luuk Heezen polste de reacties van het publiek.