Nooit Meer Slapen

Met o.a. Rieks Swarte, Stella Maris en Pieter Hulst

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Rieks Swarte, Stella Maris en Pieter Hulst

Rieks Swarte is regisseur, poppenspeler en scenograaf. Eén van zijn meest succesvolle voorstellingen is 'Potters Beesten', waarin verhalen van de Britse kinderboekenschrijfster Beatrix Potter naar het toneel werden vertaald. Nu, 25 jaar na dato, brengt Swarte opnieuw vijf verhalen van Potter tot leven. Verder aandacht voor de gastarbeiders in Stella Maris, en we spreken Pieter Hulst over de Nationale Wetenschapsquiz.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Rieks Swarte brengt opnieuw 'Potters Beesten' naar het toneel

vanaf 00:00:43

Rieks Swarte is regisseur, poppenspeler en scenograaf. Na het voltooien van een regieopleiding ontwikkelde Swarte een eigen theaterstijl waarin het beeldende en het theatrale samenkwamen: de zogenaamde speelgoedvoorstelling. Eén van zijn meest succesvolle voorstellingen is 'Potters Beesten', met dierenverhalen van de Britse kinderboekenschrijfster Beatrix Potter die naar het toneel werden vertaald. Nu, 25 jaar na dato, brengt Swarte opnieuw vijf verhalen van Potter tot leven. Nicole Terborg spreekt met Rieks Swarte.

Stella Maris: over een afgezonderde groep arbeidsmigranten

vanaf 00:38:23

Het Brabantse dorp Welberg telde ongeveer 1100 inwoners, tot er in 2011 vierhonderd Oost-Europese gastarbeiders in een oud klooster werden gevestigd: Stella Maris. Het is echter niet de bedoeling dat de Polen zich met de oorspronkelijke bewoners mengen. Verslaggever Emmie Kollau spreekt de fotografen Geisje van der Linden en Miriam Donkers, die de Oost-Europese arbeiders met hun camera volgden.

Open Kaart: presentator Pieter Hulst

vanaf 00:51:53

Pieter Hulst presenteert diverse programma's voor AT5 en de VPRO. Bekend werd hij in het programma 'Jan Rijdt Rond', het vervolg op 'Man Bijt Hond'. Samen met Ionica Smeets presenteert hij de 23ste editie van de Nationale Wetenschapsquiz, die op eerste kerstdag wordt uitgezonden. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Pieter Hulst persoonlijke vragen over leven en werk.

Watskeburt?! - de musical: Wat vindt het publiek?

vanaf 01:12:36

En De Jeugd Van Tegenwoordig heeft zijn theaterambities eindelijk maar toch verwezenlijkt; 'Watskeburt?! - de musical' is een feit. In dit 'anarchistische hiphopsprookje voor volwassenen' staat de meligheid zoals we die kennen van De Jeugd centraal. Verslaggever Luuk Heezen bezocht de voorstelling, en polste de reacties van het publiek.

advertentie