Nooit Meer Slapen

Met o.a. Judith Vanistendael, de boze burger en Rob Becker

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Judith Vanistendael, de boze burger en Rob Becker

Judith Vanistendael is een Vlaamse striptekenaar en illustrator. In 2007 kwam het eerste deel van haar succesvolle strip-tweeluik 'De maagd en de neger' uit. In 2012 verscheen het ontroerende 'Toen David zijn stem verloor'. Samen met de Spaanse schrijver Mark Bellido maakte ze nu de graphic novel 'Mikel'. Verder onderzoeken we met filosoof Sjaak Koenis wie 'de boze burger' is, en is fotograaf Rob Becker te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Striptekenaar en illustrator Judith Vanistendael over haar graphic novel 'Mikel'

vanaf 00:00:42

Judith Vanistendael is een Vlaamse striptekenaar en illustrator. In 2007 kwam het eerste deel van haar succesvolle strip-tweeluik 'De maagd en de neger' uit, dat in zeven talen is vertaald. In 2012 verscheen 'Toen David zijn stem verloor', over de ernstig zieke David die worstelt met zijn onontkoombare dood. Samen met de Spaanse schrijver Mark Bellido maakte ze nu de graphic novel 'Mikel', over een Baskische snoepverkoper die besluit bodyguard te worden. Ester Naomi Perquin spreekt met Judith Vanistendael.

Sociaal filosoof Sjaak Koenis over 'de boze burger'

vanaf 00:39:17

Al jaren laat 'de boze burger' steeds luider van zich horen. Door de verkiezing van Donald Trump tot 'machtigste man van de wereld’ en de Brexit zou je haast kunnen stellen dat 2016 het jaar van de boze burger was. De verwijzingen naar de jaren dertig zijn niet van de lucht: de boze burger zou gevaarlijk zijn. Sociaal filosoof Sjaak Koenis relativeert dat gevaar in zijn nieuwe boek 'De Januskop van de Democratie - Over de bronnen van de boosheid'. De boze burger komt juist voort uit het succes van onze democratie, zegt hij. Emmie Kollau spreekt de filosoof.

Open Kaart: fotograaf Rob Becker

vanaf 00:55:23

Rob Becker is fotograaf en grafisch ontwerper. Voor zijn boek 'Ballet In The Studio' fotografeerde hij dansers, balletmeesters en choreografen van over de hele wereld in de dansstudio. Becker probeert in zijn foto's de creativiteit en de persoonlijkheid van de dansers vast te leggen. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Rob Becker persoonlijke vragen over leven en werk. (foto: Rob Becker)

Star Wars - Rogue One: Wat vindt het publiek?

vanaf 01:14:51

Vandaag gaat de nieuwe 'Star Wars'-film in première: 'Rogue One'. De film, geregisseerd door Gareth Edwards, komt al een jaar uit na het vorige deel: 'The Force Awakens'. Verslaggever Luuk Heezen bezocht de film, en polste de reacties van het publiek.

advertentie