Nooit Meer Slapen

Met o.a. Meester Bart, Michel Faber en Fik Meijer

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Meester Bart, Michel Faber en Fik Meijer

Meester Bart is leraar en schrijver. Hij werd bekend met zijn blog met uitspraken van zijn leerlingen uit Amsterdam Zuid-Oost. Nederland omarmde hem - hij publiceerde een boek, kreeg een column in 'Trouw' en bouwde een grote schare volgers op social media op. Deze week komt Meester Bart op zijn best uit, een boek dat zijn columns en nieuw materiaal bevat. Verder spreken we classicus Fik Meijer en schrijver Michel Faber.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Meester Bart op zijn best

vanaf 00:00:43

Bart Ongering werkt op een brede schoolgemeenschap in Amsterdam Zuidoost. Bij menig puber is hij beter bekend als Meester Bart. Hij schrijft tweewekelijks columns in 'Trouw' en blogt over zijn ervaringen in de klas. Zonder zich te verliezen in het politieke debat of onrealistische visies op het onderwijs, probeert hij verschil te maken voor leerlingen. Zijn beste columns zijn nu verzameld in 'Meester Bart op zijn best'. Ook werd hij onlangs aangesteld als museumambassadeur van verschillende musea. Ester Naomi Perquin spreekt met Meester Bart.

Michel Faber dicht over rouw in 'Tot leven - een liefdesgeschiedenis'

vanaf 00:39:04

Hoe groot zijn succes ook was, vlak voor het verschijnen van zijn laatste roman 'Het boek van wonderlijke nieuwe dingen' maakte Michel Faber bekend dat dat zijn laatste zou zijn. Zijn vrouw Eva leed toen al enkele jaren aan een dodelijke vorm van kanker. Na haar overlijden bracht hij toch een nieuw boek uit: een poëziebundel getiteld 'Tot leven - een liefdesgeschiedenis'. Emmie Kollau spreekt Michel Faber over zijn bundel.

Open Kaart: schrijver Fik Meijer

vanaf 00:56:15

Petrus was Jezus’ meest vooraanstaande leerling, maar wat weten we van hem? Die vraag stelde Fik Meijer, en schreef het boek 'Petrus' als antwoord. Eerder schreef hij al over Jezus Christus. Feit en fictie konden worden onderscheiden, dankzij de twaalfde eeuwse geschriften die Meijer heeft doorgespit en vertaald. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Fik Meijer persoonlijke vragen over leven en werk.

Making Africa: wat vindt het publiek?

vanaf 01:13:49

In de Kunsthal Rotterdam is dit najaar de tentoonstelling 'Making Africa' te zien. Het werk van meer dan 120 Afrikaanse kunstenaars en ontwerpers wordt hier tentoongesteld. Verslaggever Luuk Heezen bezocht 'Making Africa', en peilde de reacties van het publiek. Beeld: Carl de Souza.

advertentie