Nooit Meer Slapen

Met o.a. Guido Hendrikx, Marielle van Uitert en Gaby Hermans

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Guido Hendrikx, Marielle van Uitert en Gaby Hermans

Guido Hendrikx studeerde in 2014 af aan de Nederlandse Filmacademie. De 29e editie van IDFA opent komende woensdag met zijn documentaire 'Stranger in Paradise'. De film gaat over de bestaande machtsverhoudingen tussen Europa en de vluchtelingen. Verder spreken we oorlogsfotograaf Marielle van Uitert over 'Duizend ogen', en vertelt Gaby Hermans over zijn fotoboek 'Toon Hermans, album van een zoon'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Guido Hendrikx opent het IDFA met 'Stranger in Paradise'

vanaf 00:00:47

Guido Hendrikx studeerde in 2014 af aan de Nederlandse Filmacademie, waar hij de bekroonde korte films 'Escort' en 'Onder Ons' regisseerde. Na zijn studie werkte hij als scout en curator voor het video-katern van 'De Correspondent' en schreef hij verschillende scenario's. De 29e editie van IDFA opent komende woensdag met zijn documentaire 'Stranger in Paradise'. De film gaat over de bestaande machtsverhoudingen tussen Europa en de vluchtelingen. Ester Naomi Perquin spreekt Guido Hendrikx.

Fotograaf Marielle van Uitert: de dood in de ogen, en door

vanaf 00:40:08

Marielle van Uitert reist wereldwijd naar verschillende conflictgebieden om, naar eigen zeggen, contact te maken, hoop centraal te stellen en angst geen kans te geven. Voor haar fotoboek 'Duizend Ogen' woonde ze onder meer twee weken samen met kindbruiden om hun situatie te begrijpen. Ook keek ze de dood in de ogen in Syrië, vroeg zich af waarom ze deed wat ze deed, en ging toch door. Verslaggever Jan-Paul de Bondt spreekt Marielle van Uitert.

Open Kaart: fotograaf Gaby Hermans

vanaf 00:54:11

'Onze familie had iets van een zigeunergemeenschap: Circus Hermans', zei Gaby Hermans ooit, zoon van Toon. Al op jonge leeftijd begon hij met fotograferen, en zijn vader kroonde hem tot officieuze huisfotograaf. In het fotoboek 'Toon Hermans: Album van een zoon' toont hij de bijzondere wereld rondom zijn vader. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Gaby persoonlijke vragen over leven en werk.

'Snowden': Wat vindt het publiek?

vanaf 01:12:51

Hoeveel ballen krijgt de film 'Snowden' van het publiek? In deze biografische film, geregisseerd door Oliver Stone, volgen we Edward Snowden die in 2013 geheime documenten aan de pers lekte. Luuk Heezen bezocht de film, en polste voor ons de reacties.

advertentie