Nooit Meer Slapen

Met o.a. Job Gosschalk, De Kennedy Files en Aart Taminiau

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Job Gosschalk, De Kennedy Files en Aart Taminiau

Job Gosschalk is regisseur van de film 'De zevende hemel'. De film gaat over een vrouw die ontdekt dat ze doodziek is, en haar familie voor een laatste keer harmonieus om haar heen wil hebben. Maar dan komen de oude conflicten weer naar boven. Verder spreken we striptekenaar Erik Varekamp over De Kennedy Files, en is illustrator Aart Taminiau te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Job Gosschalk regisseerde 'De zevende hemel'

vanaf 00:00:44

Job Gosschalk is schrijver, regisseur en producent voor televisie, film en theater. Zo was hij creatief producer en initiator van de speelfilm 'Alles is Liefde'. Daarna volgden televisieseries als 'Bloedverwanten', 'Moeder, ik wil bij de revue' en 'Rundfunk'. Als regisseur werkte hij de laatste maanden aan 'De zevende hemel'. De film gaat over een vrouw die ontdekt dat ze doodziek is. Ze wil haar man en kinderen met partners voor een laatste keer harmonieus om haar heen hebben. Maar dan komen de oude ruzies en conflicten weer naar boven. Ester Naomi Perquin spreekt met Job Gosschalk. Foto: Greetje Mulder

Erik Varekamp verstripte het leven van Joseph P. Kennedy

vanaf 00:41:01

Joseph P. Kennedy was een man die over lijken ging, aldus striptekenaar Erik Varekamp. Hij beschrijft Kennedy senior in het eerste deel van zijn stripboekenreeks 'De Kennedy’s' als een ‘Trumpiaanse’ figuur met gevaarlijke anti-democratische, zelfs antisemitische trekjes. Varekamp is samen met Mick Peet onder andere bekend van zijn stripserie 'Agent Orange', over prins Bernhard. Verslaggever Emmie Kollau spreekt Erik Varekamp.

Open Kaart: illustrator Aart Taminiau

vanaf 00:56:45

In zijn boek 'Wol' illustreert Aart Taminiau de gevolgen van de industriële revolutie voor wolhandelaren in de negentiende eeuw. In de graphic novel volgen we de Brabantse familie Van Mergaerts, uiterst succesvolle wolhandelaren, tot hun bevoorrechte positie teniet wordt gedaan door de moderne tijd. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Aart Taminiau persoonlijke vragen over leven en werk.

Marinus Boezem in de Oude Kerk: Wat vindt het publiek?

vanaf 01:15:17

Marinus Boezem, een van de grondleggers van de conceptuele kunst, toverde de Oude Kerk in Amsterdam om tot verticaal labyrint. Verslaggever Luuk Heezen zocht uit wat dat precies inhoudt, en polste de reacties van de bezoekers in de Oude Kerk.

advertentie