Nooit Meer Slapen

Met o.a. Alix Adams, Ry Cooder en Otto Snoek

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Alix Adams, Ry Cooder en Otto Snoek

Theatermaker en actrice Alix Adams werkt sinds 1990 voor theater en televisie. Na een aantal jaren bij de toneelgroep Mugmetdegoudentand te zijn weggeweest, keert ze nu terug met de voorstelling 'Het vervroegde leven', een theatrale biografie over een doodgewone en toch bijzondere vrouw in de jaren ‘30. Verder spreken we Wouter Bulckaert over de Amerikaanse gitarist Ry Cooder, en is fotograaf Otto Snoek te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Alix Adams speelt een mensenleven in één uur met 'Het vervoegde leven'

vanaf 00:00:53

Theatermaker en actrice Alix Adams werkt sinds 1990 voor theater en televisie. Ze speelde jaren bij Mugmetdegoudentand en maakte grote indruk met haar rol als de spirituele Eva in de televisieserie 'Hertenkamp'. Na een aantal jaren bij de toneelgroep te zijn weggeweest, keert ze nu bij Mugmetdegoudentand terug met de voorstelling 'Het vervoegde leven', een theatrale biografie over een doodgewone en toch bijzondere vrouw in de jaren ‘30. Een vrouw die onze moeder of oma zou kunnen zijn. Mathijs Deen spreekt met Alix Adams.

Slide-gitarist Ry Cooder: Meester in de schaduw

vanaf 00:38:19

De Amerikaanse slide-gitarist Ry Cooder schreef samen met Cubaanse muzikanten geschiedenis met Buena Vista Social Club. Ook was het Cooder die de iconische soundtrack van Wim Wenders’ film 'Paris, Texas' schreef. Verslaggever Jan Paul de Bondt spreekt muziekrecensent Wouter Bulckaert, die de eerste biografie over Ry Cooder optekende: 'Meester In De Schaduw'.

Open Kaart: fotograaf Otto Snoek

vanaf 00:54:05

Otto Snoek is documentair fotograaf met een grote voorliefde voor Rotterdam en haar bewoners. In Galerie Wind toont hij voor het eerst zijn beeldessay 'Luchtspoor Rotterdam' dat hij in 1993 van de ontmanteling van het spoorviaduct door de binnenstad en over de Nieuwe Maas maakte. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Otto Snoek persoonlijke vragen over leven en werk.

'PABLO': Wat vindt het publiek?

vanaf 01:12:09

Deze week gaat theaterstuk 'PABLO' in première: een stuk met dans, theater en orkest over het Spanje van Pablo Picasso. 'PABLO' is gemaakt door de Spaanse choreograaf Marcos Morau. Verslaggever Luuk Heezen bezocht de voorstelling, en polste de reacties van het publiek. Foto: Hans Gerritsen

advertentie