Ilja Leonard Pfeijffer stopt met schrijven

Ilja Leonard Pfeijffer stopt met schrijven

Afgelopen nacht maakte dichter en schrijver Ilja Leonard Pfeijffer (1968) groot nieuws bekend. De classicus, dichter en schrijver won in 2014 de Libris Literatuurprijs voor zijn roman 'La Superba' en werd in 2015 onderscheiden met de Jan Campert-prijs en de VSB Poëzie-prijs voor zijn dichtbundel 'Idyllen'. Toch sprak hij in Nooit Meer Slapen zijn teleurstelling uit over de literatuur en hij las een verklaring voor over de grote beslissing die hij nu genomen heeft: Ilja Leonard Pfeijffer keert de literatuur de rug toe.

De verklaring die Ilja Leonard Pfeijffer gaf over zijn terugtreden uit de literatuur bleek later een 1-aprilgrap te zijn van VPRO's Nooit Meer Slapen. Een uitleg van Pfeijffer zelf is te vinden op Facebook via http://bit.ly/Ilja1april.

Dit fragment is onderdeel van

Nooit Meer Slapen

Jan Pronk is politicus, diplomaat en professor en maakte deel uit van de PvdA. Hij was minister voor Ontwikkelingssamenwerking en van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. In 2013 zei hij zijn lidmaatschap van de PvdA op, omdat hij vond dat de partij steeds verder afdreef van de beginselen van de sociale democratie. Op vrijdag 1 april spreekt hij op 'De G10 van de Economie en Filosofie', waar hij zijn visie zal geven op de ontwikkeling van de samenleving in de komende tien jaar. Ester Naomi Perquin spreekt met Jan Pronk. Verder aandacht voor '#womenofsyria', een online platform met korte verhalen over het dagelijks leven van vrouwen in Syrië. En we spreken met zangeres Ellen ten Damme over haar nieuwe single 'Ik geloof niet' die op 1 april uitkomt.

advertentie