Nooit Meer Slapen

Met o.a. Salomon Kroonenberg, Ricky Gervais en Carolina Trujillo

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Salomon Kroonenberg, Ricky Gervais en Carolina Trujillo

Salomon Kroonenberg is geoloog. Tot 2009 was hij hoogleraar toegepaste geologie aan de Technische Universiteit in Delft. Hij schrijft veel over zijn vakgebied, zo ook in zijn nieuwe boek ‘Spiegelzee’. Hierin wordt de geschiedenis van de zeespiegel beschreven. Verder aandacht voor de mockumentary 'David Brent: Life on the Road' van Ricky Gervais, en schrijver Carolina Trujillo is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Salomon Kroonenberg beschreef de geschiedenis van de zeespiegel

vanaf 00:00:40

Salomon Kroonenberg is geoloog. Tot 2009 was hij hoogleraar toegepaste geologie aan de Technische Universiteit in Delft. Ook schrijft hij over zijn vakgebied als columnist en schrijver van boeken als 'De menselijke maat: de aarde over tienduizend jaar' en 'Waarom de hel naar zwavel stinkt'. Nu is er zijn nieuwe boek 'Spiegelzee'. Hierin wordt de geschiedenis van de zeespiegel beschreven; hoe 120.000 jaar geleden Amersfoort aan zee lag, hoe 100.000 jaar later de Noordzee droog kwam te liggen en hoe inventief onze voorouders altijd met deze omstandigheden om zijn gegaan. Pieter van der Wielen spreekt met Salomon Kroonenberg. (foto: Fjodor Buis)

'David Brent: Life on the Road', de nieuwe film van Ricky Gervais

vanaf 01:11:09

Ongemakkelijke, schurende komedie: daar heeft Ricky Gervais in de veelgeprezen BBC-serie 'The Office' zichzelf groot mee gemaakt. Nu is hij terug in de rol van de narcistische manager David Brent in de film 'David Brent: Life on the Road'. Hierin gaat hij proberen zijn droom om door te breken als zanger waar te maken. De film is sinds vorige week in Nederland online te bekijken. Verslaggever Luuk Heezen keek de film met schrijver Daan Heerma van Voss - een groot Ricky Gervais-fan en -kenner, en komiek en acteur Pepijn Schoneveld.

Open Kaart: schrijver Carolina Trujillo

vanaf 01:25:54

Carolina Trujillo (Montevideo, 1970) studeerde af aan de Filmacademie in Amsterdam en debuteerde in 2002 met de roman 'De bastaard van Mal Abrigo',die bekroond werd met de Marten Toonder/Geertjan Lubberhuizenprijs. Recent verscheen haar nieuwe boek 'Vrije Radicalen', dat het verhaal vertelt van een jonge, psychotische Uruguayaan die op jonge leeftijd naar Nederland is geëmigreerd. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Carolina Trujillo persoonlijke vragen over leven en werk.