Nooit Meer Slapen

Met o.a. James Kennedy, het einde van de postzegel en Mick Johan

Nooit Meer Slapen

Met o.a. James Kennedy, het einde van de postzegel en Mick Johan

Historicus James Kennedy debuteerde in 1995 met 'Nieuw Babylon in aanbouw', over Nederland in de jaren ’60. Met zijn nieuwste boek 'Een beknopte geschiedenis van Nederland' pakt hij het grootser aan: hij beschrijft ons land van de vroegste geschiedenis tot nu en laat daarmee zien wat dit land zo uniek maakt. Verder aandacht voor het einde van de postzegel, en schrijver, kunstenaar en drummer Mick Johan is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Historicus James Kennedy schreef de beknopte geschiedenis van Nederland

vanaf 00:00:41

Historicus James Kennedy heeft een Nederlandse moeder en groeide op in het Amerikaanse Orange City, vernoemd naar ‘onze’ Willem III. Deze achtergrond vormt de basis voor zijn interesse naar geschiedenis, met name in Nederlandse context. In 1995 debuteerde hij met 'Nieuw Babylon in aanbouw', over Nederland in de jaren ’60. Met zijn nieuwste boek 'Een beknopte geschiedenis van Nederland' pakt hij het grootser aan: hij beschrijft ons land van de vroegste geschiedenis tot nu en laat daarmee zien wat dit land zo uniek maakt. Pieter van der Wielen spreekt met James Kennedy.

Het einde van de postzegel als cultuurdrager

vanaf 01:10:11

28 jaar lang verdeelde Julius Vermeulen de opdrachten voor het ontwerpen van postzegels. Grafische vormgevers, fotografen, beeldende kunstenaars: allemaal werden ze door Vermeulen benaderd voor kunstwerken ter grootte van een forse duimnagel. PostNL acht zijn functie nu echter overbodig. Betekent dit het einde van de postzegel als cultuurdrager? Verslaggever Mathijs Deen werd geraakt door het nieuws, en sprak Julius Vermeulen erover.

Open Kaart: schrijver en drummer Mick Johan

vanaf 01:25:27

Mick Johan (1980) is schrijver, kunstenaar en drummer. Hij was de helft van kunstenaarsduo Miktor & Molf en de eerste hoofdredacteur van Vice in Nederland. 'Totemdier Arafat' is zijn debuutroman, een coming-of-ageverhaal dat zich afspeelt rondom een legerbasis, een wereld met geheel eigen regels en wetten. Ook drumt hij in de band MICH, waarvan recent een album uitkwam. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Mick Johan persoonlijke vragen over leven en werk.

advertentie