Nooit Meer Slapen

Met o.a. Xandra Schutte, Ed van der Elsken en Sander Kok

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Xandra Schutte, Ed van der Elsken en Sander Kok

Xandra Schutte is sinds 2008 hoofdredacteur van opinieweekblad De Groene Amsterdammer. Schutte was getrouwd met schrijver en essayist Doeschka Meijsing, totdat zij in 2012 overleed. Schutte verzamelde Meijsings mooiste beschouwingen en bundelde deze in 'Hoe verliefd is de lezer?'. Verder aandacht voor het werk van fotograaf en filmer Ed van der Elsken in het Stedelijk Museum, en schrijver Sander Kok is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Xandra Schutte bundelde Doeschka Meijsings mooiste werken

vanaf 00:00:49

Journalist Xandra Schutte was van 2001 tot 2004 hoofdredacteur van Vrij Nederland en is sinds 2008 hoofdredacteur van opinieweekblad De Groene Amsterdammer. In 2016 ontving ze De Gouden Ganzenveer vanwege haar grote betekenis voor het geschreven woord in de Nederlandse taal. Schutte was getrouwd met schrijver en essayist Doeschka Meijsing, totdat zij in 2012 overleed. Schutte verzamelde Meijsings mooiste beschouwingen en bundelde deze in de bloemlezing 'Hoe verliefd is de lezer?'. Pieter van der Wielen spreekt met Xandra Schutte. (foto: Bob Bronshoff)

Ed van der Elsken: De Verliefde Camera in het Stedelijk

vanaf 01:09:59

Een 'jager op fotografisch wild' noemde hij zichzelf: Ed van der Elsken. Hij richtte zijn camera op iedereen, en dat heeft een berg aan foto's en films opgeleverd. Vanaf 4 februari presenteert het Stedelijk Museum Amsterdam het grootste overzicht in 25 jaar van het werk van Ed van der Elsken. Verslaggever Elianne Meijer spreekt conservator Hripsimé Visser, en ze gaat op stap met fotograaf Theo Niekus, om te proeven van de verslaving die straatfotografie heet.

Open Kaart: schrijver Sander Kok

vanaf 01:25:15

Sander Kok (1981) woonde en werkte na zijn studies literatuurwetenschap en kunstgeschiedenis in New York, Milaan en Seoul. Nu debuteert hij als schrijver met 'Smeltende vrouw', een roman waarin het wezenlijke en het absurde worden samengebracht. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Sander Kok persoonlijke vragen over leven en werk. (foto: Romy Treebusch)

advertentie