Nooit Meer Slapen

Met o.a. Maria Barnas, Astrid Roemer en Alida Dors

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Maria Barnas, Astrid Roemer en Alida Dors

Maria Barnas is schrijver, dichter en beeldend kunstenaar. Ze debuteerde in 1997 met de roman 'Engelen van ijs'. Nu verschijnt haar derde roman 'Altijd Augustus', een vertelling waarin de scheuren van een maatschappij die zich vervolmaakt waant, pijnlijk zichtbaar worden. Verder spreken we Astrid Roemer over haar roman 'Olga en haar driekwartsmaten', en is choreograaf Alida Dors te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Maria Barnas over haar roman 'Altijd Augustus'

vanaf 00:00:44

Maria Barnas is schrijver, dichter en beeldend kunstenaar. In haar geschreven en beeldend werk onderzoekt ze hoe beschrijvingen en afbeeldingen de werkelijkheid vormen en vervormen. In hoeverre wordt de waarneming bepaald door kennis en taal? Barnas debuteerde in 1997 met de roman 'Engelen van ijs'. Haar poëziedebuut maakte ze met 'Twee zonnen', in 2003. Nu verschijnt haar derde roman 'Altijd Augustus', een vertelling waarin de scheuren van een maatschappij die zich vervolmaakt waant, pijnlijk zichtbaar worden. Pieter van der Wielen spreekt met Maria Barnas.

Astrid Roemer schreef 'Olga en haar driekwartsmaten'

vanaf 01:10:24

Astrid Roemer heeft een nieuw boek getiteld 'Olga en haar driekwartsmaten'. Het is haar eerste roman nadat ze vorig jaar de P.C. Hooftprijs kreeg. 'Olga en haar driekwartsmaten' gaat over diverse levens die zich moeiteloos bewegen naar perfectie om in de onvoorspelbaarheid van het dagelijks bestaan te stranden. Verslaggever Nicole Terborg spreekt de auteur bij haar thuis in Gent.

Open Kaart: choreograaf Alida Dors

vanaf 01:26:33

Zie mij. Bewonder en benijd mij. In 'True Colors' gaat choreograaf Alida Dors op zoek naar de ware persoon achter onze online identiteit. Een voorstelling over hoe we ons online mooier voor doen dan we zijn en de frustrerende strijd om die verhullende beelden in stand te houden. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Alida Dors persoonlijke vragen over leven en werk.

advertentie