Nooit Meer Slapen

Met o.a. Leopold Witte, Irma Boom en Karsu Dönmez

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Leopold Witte, Irma Boom en Karsu Dönmez

Het grote publiek leerde acteur Leopold Witte kennen door zijn rol als Evert Lodewijkx in de televisieserie 'Gooische Vrouwen'. Sinds 2000 is hij verbonden aan toneelgezelschap Orkater, waar deze week de voorstelling '237 redenen om door te gaan' in première gaat. Verder spreken we grafisch ontwerper Irma Boom, en is zangeres, pianist en componist Karsu Dönmez te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Leopold Witte speelt in '237 redenen om door te gaan'

vanaf 00:00:39

Het grote publiek leerde acteur Leopold Witte kennen door zijn rol als Evert Lodewijkx in de televisieserie 'Gooische Vrouwen'. Hij speelde ook in andere series als 'Rozengeur & Wodka Lime', 'Baantjer' en hij vertolkte de hoofdrol in de speelfilm 'Waterboys'. Sinds 2000 is hij verbonden aan toneelgezelschap Orkater, waar deze week de voorstelling '237 redenen om door te gaan' in première gaat. Een voorstelling over de naderende aftakeling, bucketlists en door blijven dansen. Pieter van der Wielen spreekt met Leopold Witte. (foto: Sofie Knijff)

De bibliotheek van Irma Boom

vanaf 01:08:40

Onlangs bracht 'The New York Times' een bezoek aan gelauwerd en geroemd grafisch ontwerper Irma Boom. De reden: Boom is bezig om boven haar atelier een bibliotheek in te richten. 'Het pure experiment ligt er op de plank', schreef de krant. En: Boom werd een van de beste boekontwerpers ter wereld genoemd. Wat is het verhaal achter de boekencollectie? Verslaggever Mathijs Deen bracht Irma Boom een bezoek.

Open Kaart: zangeres en pianiste Karsu Dönmez

vanaf 01:23:36

De Nederlandse muzikante Karsu Dönmez is niet alleen zangeres en pianiste, maar ook componist, arrangeur en tekstschrijver. Momenteel werkt Karsu aan haar theatertour Play my Strings, die in februari 2017 in première gaat. Voor deze tour voorziet ze eerder werk van een licht klassiek jasje, met nieuwe arrangementen voor strijkers. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Karsu persoonlijke vragen over leven en werk. (foto: Yunus Öztürk)

advertentie