Nooit Meer Slapen

Met o.a. Marit Törnqvist, Trainspotting 2 en Marike Jager

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Marit Törnqvist, Trainspotting 2 en Marike Jager

Marit Törnqvist is illustrator en schrijver. Gedurende haar carrière heeft ze zich beziggehouden met idealistische projecten rond kinderliteratuur. Onlangs kregen alle vluchtelingenkinderen in Nederland 'Een boek voor jou', een bundel met verhalen en illustraties van diverse schrijvers en tekenaars, een project geiniteerd door Törnqvist. Verder aandacht voor de film 'Trainspotting 2', en singer/songwriter Marike Jager is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Marit Törnqvist initieerde 'Een boek voor jou' voor vluchtelingenkinderen

vanaf 00:00:43

Marit Törnqvist is illustrator en schrijver. Op haar vijfde verhuisde ze met haar Nederlandse moeder en Zweedse vader naar Bussum, waar ze opgroeide. In 1995 verscheen haar eerste zelfgeschreven boek, 'Klein verhaal over liefde', dat met een Zilveren Griffel bekroond werd. Gedurende haar carrière heeft Törnqvist zich beziggehouden met idealistische projecten rond kinderliteratuur. Onlangs kregen alle vluchtelingenkinderen in Nederland 'Een boek voor jou', een bundel met verhalen en illustraties van diverse schrijvers en tekenaars, een project geiniteerd door Törnqvist. Pieter van der Wielen spreekt met Marit Törnqvist. (foto: Annelies van der Vegt)

'Trainspotting 2': het vervolg op een cultklassieker

vanaf 01:10:21

'Trainspotting', een film die de uitzichtloosheid van de jonge generatie in Schotland liet zien, veroverde in 1996 de wereld. Nu, 20 jaar later, volgt deel twee van de cultklassieker met dezelfde hoofdpersonen. Het eerste deel is de lievelingsfilm van filmregisseur Jaap van Eyck. Verslaggever Nicole Terborg gaat met hem naar een 'Trainspotting'-marathon.

Open Kaart: singer/songwriter Marike Jager

vanaf 01:25:00

Marike Jager zingt, schrijft nummers, en presenteert. In 2003 won ze de Grote Prijs van Nederland, nog vóór ze in 2006 debuteerde met het album 'The Beauty Around'. Na dit album verschenen nog drie platen. Momenteel toert ze samen met danser en choreograaf Shailesh Bahora door Nederland met 'Distinguished Dreams', een performance waarbij dans, muziek en tekst met elkaar versmelten. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Marike Jager persoonlijke vragen over leven en werk.

advertentie