Nooit Meer Slapen

Met o.a. Fiona Tan, Dertig dates cadeau en Mark Traa

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Fiona Tan, Dertig dates cadeau en Mark Traa

Beeldend kunstenaar Fiona Tan is bekend om haar installaties waarin ze identiteit, herinnering en geschiedenis verkent. Ook speelt de koloniale geschiedenis een belangrijke rol in haar werk. Deze week opent in museum De Pont in Tilburg haar nieuwe solotentoonstelling 'Ascent'. Verder spreken we in het kader van Valentijnsdag met Noor Spanjer over de kunst van daten en de liefde, en is schrijver Mark Traa te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Fiona Tan over haar tentoonstelling 'Ascent'

vanaf 00:00:59

De in Indonesië geboren beeldend kunstenaar Fiona Tan is bekend om haar installaties, waarin ze identiteit, herinnering en geschiedenis verkent. Ook speelt de koloniale geschiedenis een belangrijke rol. Na haar afstuderen in 1997 werd ze al snel internationaal opgepikt. Ook vertegenwoordigde ze Nederland op de Biënnale van Venetië, in 2009. Deze week opent in museum De Pont in Tilburg haar nieuwe solotentoonstelling 'Ascent'. Daar is onder meer een audiovisuele installatie te zien, waarvoor ze een montage maakte van meer dan 4000 gevonden stilstaande beelden van de berg Fuji. Pieter van der Wielen spreekt met Fiona Tan.

Een zoektocht naar liefde in een single bestaan

vanaf 01:12:21

Voor haar dertigste verjaardag besloot Noor Spanjer een opmerkelijk cadeau te vragen: dertig dates. Over dit experiment schreef ze een boek, niet geheel toevallig getiteld 'Dertig dates cadeau'. Waarom moet je niet te veel weten van een date en wat is er mis met daten op een dinsdag? Verslaggever Emmie Kollau ontmoette date-expert Noor Spanjer op een ‘glow-in-the-dark-mini-golfbaan’; volgens Spanjer één van de beste plekken om te daten.

Open Kaart: schrijver Mark Traa

vanaf 01:27:16

Mark Traa is wetenschapsjournalist en schrijver. Hij schreef van 2004 tot 2013 voor 'HP/De Tijd'. Momenteel schrijft Traa voor wetenschapsmagazine 'Quest'. Over onderwerpen als ruimtevaart en geschiedenis schreef hij meerdere boeken. 'Steeds blijf ik u beminnen' is de titel van zijn nieuwste boek, waarin hij de mooiste liefdesoproepen en contactadvertenties uit kranten van de afgelopen honderd jaar heeft gebundeld. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Mark Traa persoonlijke vragen over leven en werk.

advertentie