Nooit Meer Slapen

Met o.a. Corinne van Egeraat, De Shakespeare Club en Stella Bergsma

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Corinne van Egeraat, De Shakespeare Club en Stella Bergsma

Corinne van Egeraat is actrice, regisseur en filmproducent. In 2014 verwierf ze internationale bekendheid met 'Ana Ana', een film over vier creatieve vrouwen in de nasleep van de Arabische Lente. Volgende week gaat haar film 'Burma Storybook' in première, over poëzie in Myanmar, een land dat zoekende is na jaren van dictatuur. Verder bezoeken we de voorstelling 'De Shakespeare Club', en is columnist en dichter Stella Bergsma te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Corinne van Egeraat verfilmde poëzie in Myanmar in 'Burma Storybook'

vanaf 00:00:51

Corinne van Egeraat is actrice, regisseur en filmproducent. In de jaren ’90 speelde ze rollen in verschillende soapseries. In 2000 richtte ze een eigen productiebedrijf op, waarmee ze in 2014 internationale bekendheid verwierf met 'Ana Ana', een film over vier creatieve vrouwen in de nasleep van de Arabische Lente. Volgende week gaat haar nieuwste film in première tijdens het International Film Festival Rotterdam. 'Burma Storybook' gaat over poëzie in Myanmar, een land dat onzeker en zoekende is na jaren van dictatuur. Ester Naomi Perquin spreekt met Corinne van Egeraat.

'De Shakespeare Club': verbondenheid in het verborgene

vanaf 01:09:47

In de jaren ‘40 en ’50 van de vorige eeuw was De Shakespeare Club een half-clandestiene organisatie waar homoseksuelen gelijkgezinden konden ontmoeten. In afzondering konden ‘anders gerichte’ mannen en vrouwen een paar uur lang zijn wie ze wilden zijn. Theatergezelschap De Gemeenschap raakte geïnspireerd door de club, en maakte er het kostuumdrama 'De Shakespeare Club' over. Verslaggever Botte Jellema spreekt de makers van het stuk.

Open Kaart: columnist en dichter Stella Bergsma

vanaf 01:23:43

Vanaf 28 januari trekt de literaire manifestatie Saint Amour opnieuw door Vlaanderen en Nederland. Deze keer staat één auteur centraal: Herman Brusselmans. Iedere avond wordt hij bijgestaan door een andere schrijver en interviewer, met wie hij literatuur en liefde aan elkaar koppelt. Eén van de schrijvers in deze editie is Stella Bergsma. Naast schrijven dicht ze, is ze muzikant en schrijft ze columns voor o.a. De Volkskrant. In de rubriek Open Kaart beantwoordt zij persoonlijke vragen over leven en werk.

advertentie