Nooit Meer Slapen

Met o.a. Desiree Dolron, Jan Dirk van der Burg en Tim Hofman

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Desiree Dolron, Jan Dirk van der Burg en Tim Hofman

Desiree Dolron is wereldberoemd als fotograaf. Misschien wel haar meest bekende serie is 'Xteriors'; schilderachtige, sobere portretten met gezichten zo breekbaar als porselein. Beelden die associaties oproepen met de klassieke schilderkunst. Museum Singer Laren toont nu een overzicht van haar werk. Verder gaan we op pad met fotograaf Jan Dirk van der Burg, en spreken we presentator Tim Hofman over zijn dichtbundel.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Fotograaf Desiree Dolron exposeert in Singer Laren

vanaf 00:00:48

Desiree Dolron is fotograaf. Haar foto’s genieten internationale bekendheid: musea als het Guggengeim in New York en het Victoria & Albert Museum in Londen hebben haar werk in de collectie. Ze is bekend geworden met 'Exaltation' (1991–1999), haar reisreportages over religieuze rituelen. Misschien wel haar meest bekende serie is 'Xteriors'; schilderachtige, sobere portretten met gezichten zo breekbaar als porselein. Beelden die associaties oproepen met de klassieke schilderkunst. Museum Singer Laren toont nu een overzicht van haar werk. Clairy Polak spreekt met Desiree Dolron.

Michael Dudok de Wit reageert op zijn Oscarnominatie

vanaf 01:01:52

Gisteren werd bekendgemaakt dat de animatiefilm 'The Red Turtle' van Michael Dudok de Wit is genomineerd voor een Oscar. We spraken hem over het goede nieuws. (Foto: Claude Pauquet)

Een fotografische blik op het provinciale prostitutielandschap

vanaf 01:10:48

Fotograaf Jan Dirk van der Burg maakte een wel heel bijzondere fotoreportage. Vanuit Amsterdam reisde hij een jaar lang naar seksclubs in de provincie, om ze te fotograferen in het ochtendlicht. Club Sanne Privé in Herten, Escape in Doetinchem, noem maar op. "Een blik op het provinciale prostitutielandschap", noemt de fotograaf het zelf. Verslaggever Mathijs Deen zocht de fotograaf op om samen een kijkje te nemen bij Club Paradise.

Open Kaart: presentator en dichter Tim Hofman

vanaf 01:25:10

Tim Hofman presenteert bij BNN programma's als 'Spuiten & Slikken' en 'Je Zal Het Maar Hebben'. Ook presenteert hij het online programma '#BOOS', dat honderdduizenden kijkers trekt, en óók nog eens boze mensen on-boos maakt. Nu verschijnt zijn dichtbundel: 'Gedichten van de broer van Roos'. Met de bundel geeft Tim Hofman een kijkje in zijn hoofd. Grappige spitsvondigheden, zware gedichten over de maatschappij en de dood, een beetje om te lachen, en een beetje om te huilen. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Tim Hofman persoonlijke vragen over leven en werk.

advertentie