Nooit Meer Slapen

Met o.a. Aafke Romeijn, Eva Rovers en Lizzy Timmers

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Aafke Romeijn, Eva Rovers en Lizzy Timmers

Aafke Romeijn is journalist, schrijver en singer/songwriter. Ze bracht zowel een Engels- als een Nederlandstalig album uit. Momenteel legt ze de laatste hand aan haar in 2017 te verschijnen romandebuut 'Concept M.'. Komende zaterdag staat ze op Eurosonic Noorderslag. Verder spreken we Eva Rovers over digitaal verzet, en is actrice Lizzy Timmers te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Aafke Romeijn over muziek en haar debuutroman 'Concept M.'

vanaf 00:00:34

Aafke Romeijn was jarenlang werkzaam als docent Nederlands aan een gymnasium, tot ze in 2015 voor een bestaan als journalist en muzikant koos. Als singer-songwriter bracht ze zowel een Engelstalig album als twee Nederlandstalige albums uit. Als journalist schrijft Romeijn voor o.a. Vrij Nederland, de Volkskrant en Elle. Momenteel legt ze de laatste hand aan haar in 2017 te verschijnen romandebuut 'Concept M.'. En komende zaterdag speelt ze op het jaarlijkse festival Eurosonic Noorderslag, in Groningen. Pieter van der Wielen spreekt met Aafke Romeijn. (foto: Marc Deurloo)

Eva Rovers: 'Ik kom in opstand, dus wij zijn'

vanaf 01:10:07

Hashtag-revoluties slagen er niet in om structureel iets te veranderen, zegt schrijver Eva Rovers. Woensdag verschijnt haar pamflet 'Ik kom in opstand, dus wij zijn'. Hierin onderzoekt ze wat we tegenwoordig kunnen leren van het geruchtmakende essay 'l’Homme révolté' van de Franse filosoof Albert Camus uit 1951. Ook roept Rovers op tot verzet buiten onze digitale en ideologische comfortzones. Verslaggever Nicole Terborg spreekt haar. ​

Open Kaart: actrice Lizzy Timmers

vanaf 01:25:23

Lizzy Timmers studeerde in 2003 af in de richting 'performance' aan de Toneelacademie van Maastricht. Met haar Lizzy Timmers Groep maakt ze energiek muziektheater dat reflecteert op de samenleving. De nieuwe voorstelling 'De Terugkeer-Turk' gaat over Nederlanders met Turkse roots die verhuizen naar Turkije. Maar kun je wel terugkeren naar een plek waar je zelf nooit een thuis had? In de rubriek Open Kaart beantwoordt Lizzy Timmers persoonlijke vragen over leven en werk.

advertentie