Nooit Meer Slapen

Met o.a. Martin Koolhoven, Susan Sontag en Roland Duong

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Martin Koolhoven, Susan Sontag en Roland Duong

Filmmaker Martin Koolhoven brak in 1999 door met de telefilm 'Suzy Q.'. De verfilming van Jan Terlouws 'Oorlogswinter' betekende zijn internationale doorbraak als regisseur. Vanaf binnenkort draait de Engelstalige western-thriller 'Brimstone' in de bioscoop, Koolhovens levenswerk. Verder aandacht voor de voorstelling over Susan Sontag van Naomi Velissariou, en journalist Roland Duong is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Martin Koolhoven presenteert met 'Brimstone' zijn levenswerk

vanaf 00:00:40

Filmmaker Martin Koolhoven brak in 1999 door met de telefilm 'Suzy Q.', waarin Carice van Houten de hoofdrol speelde. In 2005 bracht hij twee films uit; 'Het Schnitzelparadijs' en 'Knetter'. De verfilming van Jan Terlouws 'Oorlogswinter' betekende zijn internationale doorbraak als regisseur. Vanaf volgende week draait de Engelstalige film 'Brimstone' in de bioscoop, een western-thriller die zich afspeelt in het Amerika van de negentiende eeuw. Het is Koolhovens levenswerk, hij is zowel scenarioschrijver als regisseur van de film. Pieter van der Wielen spreekt met Martin Koolhoven. (foto: Joschua Rood)

SONTAG: over de kunst van het frontale falen

vanaf 01:10:12

De Amerikaanse filosofe Susan Sontag (1933 - 2004) bezat een deugd die wij in de loop der tijd zijn kwijtgeraakt: die van het ‘frontale falen’. De theatervoorstelling 'SONTAG' wordt bevolkt door de demonen en iconen uit het werk van Susan Sontag, een van de meest spraakmakende denkers uit de 20ste eeuw. Verslaggever Stef Visjager spreekt Naomi Velissariou, maker van de voorstelling.

Open Kaart: journalist Roland Duong

vanaf 01:24:43

Roland Duong is journalist en televisiemaker. Vanaf 2003 werkte hij als verslaggever bij 'Keuringsdienst van Waarde'. Later maakte hij met collega Teun van de Keuken een aantal programma's waarin politieke en maatschappelijke problemen aan de kaak werden gesteld. Nu onderzoekt hij samen met Marijn Frank in de driedelige documentaireserie 'De prijsvechter' oorzaak en gevolg van onze 'goedkooplust'. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Roland Duong persoonlijke vragen over leven en werk.

advertentie