Nooit Meer Slapen

Met o.a. Heleen van Royen, 'Das' en Reinout Scholten van Aschat

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Heleen van Royen, 'Das' en Reinout Scholten van Aschat

Heleen van Royen debuteerde in 2000 als schrijver met de succesvolle roman De gelukkige huisvrouw. Op het International Film Festival Rotterdam gaat nu haar regiedebuut Het doet zo zeer in première, een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd. Verder aandacht voor de film Das van Jelmer Wristers, te zien op het IFFR, en Reinout Scholten van Aschat is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Heleen van Royen debuteert als regisseur met 'Het doet zo zeer'

vanaf 00:00:47

Heleen van Royen debuteerde in 2000 als schrijver met de succesvolle roman 'De gelukkige huisvrouw'. In het boek, dat ook verfilmd is, speelt de zelfmoord van haar vader een grote rol. Daarna verschenen o.a. 'De godin van de jacht', 'De ontsnapping' en 'De hartsvriendin'. In haar werk zoekt Van Royen de grenzen op van seksualiteit en vrouwelijkheid. Op het International Film Festival Rotterdam gaat haar regiedebuut 'Het doet zo zeer' in première. De film is een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd. Clairy Polak spreekt met Heleen van Royen. (foto: William Rutten CC BY 3.0)

'Das': een film over redding van de stille dood

vanaf 01:11:30

Op het IFFR is deze week de korte film 'DAS' te zien, gemaakt door de jonge regisseur Jelmer Wrister. Nadat hoofdpersoon Than zijn buurman Das van een stille dood heeft gered, blijkt dat hij de enige is die hem op komt zoeken in het verzorgingstehuis. Wat volgt zijn onverwachte verwikkelingen tussen drie getormenteerde geesten. Verslaggever Luuk Heezen spreekt regisseur Jelmer Wrister en zijn vriend, die zelf meemaakten wat er in de film gebeurt.

Open Kaart: acteur Reinout Scholten van Aschat

vanaf 01:26:22

Reinout Scholten van Aschat speelde in diverse televisieseries, waaronder 'Gooische Vrouwen' en 'Flikken Maastricht'. Ook speelde hij de hoofdrol in 'Beyond Sleep', de verfilming van de roman 'Nooit Meer Slapen', en won hij een Gouden Kalf voor zijn rol in 'De Heineken Ontvoering'. Nu speelt hij in de voorstelling 'On the Road' van regisseur Marcus Azzini. De voorstelling geeft de roadtrip weer van een vriendengroep op zoek naar de wildernis. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Reinout Scholten van Aschat persoonlijke vragen over leven en werk. (foto: Sanne Peper)

advertentie