Nooit Meer Slapen

Met o.a. Teun van de Keuken, Lola Lik en Ties Teurlings

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Teun van de Keuken, Lola Lik en Ties Teurlings

Teun van de Keuken is journalist, presentator en programmamaker. Bekend werd hij o.a. met het consumentenprogramma Keuringsdienst van Waarde. Nu verschijnt zijn boek 'Goed volk', over hoe zijn leven als kind bepaald werd door de linkse ideologie van zijn ouders. Verder bekijken we de nieuwe bestemming van de voormalige Bijlmerbajes, en is schrijver Ties Teurlings te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Teun van de Keuken schreef over zijn jeugd in 'Goed volk'

vanaf 00:00:38

Teun van de Keuken is journalist, presentator en programmamaker. Bekend werd hij met het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde, dat inzicht probeert te geven in de wondere wereld achter ons voedsel. Verder maakt hij diverse documentaires en series over maatschappelijke misstanden. Tegenwoordig schrijft hij voor De Volkskrant columns over misleidende producten en reclames. Nu verschijnt zijn boek 'Goed volk', over hoe zijn leven als kind bepaald werd door de linkse ideologie van zijn ouders. Pieter van der Wielen spreekt met Teun van de Keuken.

Lola Lik: AZC en creatieve broedplaats in de voormalige Bijlmerbajes

vanaf 01:10:07

Wat gebeurt er als je 600 asielzoekers in een oude gevangenis huisvest samen met kunstenaars, architecten, creatieve bedrijfjes en timmerlieden? Op 21 januari opent de creatieve broedplaats Lola Lik in de oude Bijlmerbajes. Emmie Kollau onderzocht wat het experiment vooralsnog oplevert en spreekt o.a. architect Arna Mackic, die als klein meisje zelf in een asielzoekerscentrum woonde. Ook spreekt ze de Syrische zakenman Jay Assad, die samen met asielzoekers in Lola Lik de Refugee Company opzet.

Open Kaart: schrijver Ties Teurlings

vanaf 01:24:44

Ties Teurlings (1993) studeerde aan de kunstacademie in Breda. In zijn tweede jaar van de studie maakte hij een fotoserie over zijn opa en zijn oma. Zijn grootouders blijken een goede inspiratiebron; deze maand verschijnt zijn boek 'Krentenkoppen', een bundeling van humoristische en ontroerende verhalen over zijn bezoeken aan zijn Brabantse opa en oma. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Ties Teurlings persoonlijke vragen over leven en werk.

advertentie