Nooit Meer Slapen

Met o.a. Huub van der Lubbe, Teatro di Nascosto en Ella van der Woude

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Huub van der Lubbe, Teatro di Nascosto en Ella van der Woude

Huub van der Lubbe is bekend als zanger van De Dijk. Ook is hij actief als solozanger, dichter en acteur. Vanaf deze week is hij te zien in 'We hadden liefde, we hadden wapens', een muziektheatervoorstelling van theatergezelschap Urban Myth naar de gelijknamige roman van Christine Otten. Verder spreken we Annet Henneman over dromen en verzet in het Midden-Oosten, en is muzikant Ella van der Woude te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Huub van der Lubbe speelt in 'We hadden liefde, we hadden wapens'

vanaf 00:00:39

Huub van der Lubbe is het meest bekend als zanger van De Dijk, de Nederlandstalige band die vijfendertig jaar geleden werd opgericht en nog altijd zeer populair is. Ook is hij actief als solozanger, dichter en acteur. Vanaf deze week is hij te zien in 'We hadden liefde, we hadden wapens', een muziektheatervoorstelling van theatergezelschap Urban Myth naar de gelijknamige roman van Christine Otten. Een verhaal over de Amerikaanse burgerrechtenbeweging, verrijkt met levendige rhythm & blues en jaren ‘60 soul. Pieter van der Wielen spreekt met Huub van der Lubbe.

Teatro di Nascosto: theater voor mensenrechten

vanaf 01:09:21

Internationaal theatergezelschap Teatro di Nascosto vertelt waargebeurde verhalen van mensen in conflictgebieden. De Nederlandse regisseur en oprichter Annet Henneman woont al ruim 30 jaar in Italië. Daar ontwikkelde ze een bijzondere vorm van toneel: de theaterreportage. Verslaggever Nicole Terborg spreekt haar.

Open Kaart: muzikant Ella van der Woude

vanaf 01:23:31

Onder de noemer ELLA schrijft Nederlands-Zwitserse muzikante Ella van der Woude muziek vanuit een persoonlijke invalshoek. Eerder deed ze dat in de band Houses, en deze maand komt haar titelloze solo-EP uit. De muziek van ELLA bevindt zich op een spanningsveld tussen subtiele gitaarmelodieën en minimale elektronica. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Ella van der Woude persoonlijke vragen over leven en werk.

advertentie