Nooit Meer Slapen

Met o.a. Hanna Bervoets, 'De kouwe ouwe' en Sabine van Diemen

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Hanna Bervoets, 'De kouwe ouwe' en Sabine van Diemen

Hanna Bervoets is schrijver, columnist en recensent. Ze is de winnaar van de BNG Literatuurprijs 2016. Voor haar debuutroman 'Of hoe waarom' (2009) werd ze uitgeroepen tot Debutant van het Jaar. Na haar debuut volgden de romans 'Lieve Céline' (2011), 'Alles wat er was' (2013), 'Efter' (2014) en vorig jaar 'Ivanov'. Verder duiken we de misdaadgeschiedenis in met Martijn Haas, schrijver van het boek 'De kouwe ouwe', en is illusionist Sabine van Diemen te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Hanna Bervoets wint de BNG Literatuurprijs 2016

vanaf 00:01:07

Hanna Bervoets is schrijver, columnist en recensent. Voor haar debuutroman 'Of hoe waarom' (2009) werd ze uitgeroepen tot Debutant van het Jaar. Haar hierop volgende romans 'Lieve Céline' (2011), 'Alles wat er was' (2013) en 'Efter' (2014) werden bekroonde bestsellers. In 2016 verscheen haar roman 'Ivanov', over de invloed van cultuur op ethiek. Van 2009 tot 2015 schreef Bervoets wekelijks een column in Volkskrant Magazine, de krant waar ze tegenwoordig vaste filmrecensent is. Pieter van der Wielen spreekt met Hanna Bervoets.

'De kouwe ouwe' - de negen levens van topcrimineel Stanley Hillis

vanaf 01:08:48

Bankovervaller en drugshandelaar Stanley Hillis alias 'de Ouwe' is hij veel minder bekend dan zijn (voormalige) partners-in-crime Klaas Bruinsma, Willem Holleeder en Willem Endstra. Misdaadjournalisten Vico Olling en Martijn Haas raakten gefascineerd door Hillis en schreven zijn biografie: 'De kouwe ouwe'. Emmie Kollau ontmoet ze in een hotel bij de snelweg, waar ze vaak met hun criminele informanten afspraken en waar Hillis ooit nog eens een drugs-gerelateerd akkefietje op zijn eigen wijze oploste.

Open Kaart: illusionist Sabine van Diemen

vanaf 01:25:20

Ze wordt ook wel 'de vrouwelijke Hans Klok' genoemd: illusionist Sabine van Diemen. Na meerdere tours met de wereldberoemde Klok en na het ontvangen van internationale lof voor haar acts, besloot ze een eigen show te maken: 'Impossible'. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Sabine van Diemen persoonlijke vragen over leven en werk.

advertentie