Nooit Meer Slapen

Met o.a. Ronald van der Kemp, een platform over de dood en Stefano Keizers

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Ronald van der Kemp, een platform over de dood en Stefano Keizers

Met zijn rebelse en extravagante kleding is Ronald van der Kemp in korte tijd uitgegroeid tot Nederlands meest spraakmakende modeontwerper. Begin 2015 richtte hij zijn eigen merk RVDK op. En dat slaat aan. Ook kreeg hij vorige maand het Mode Stipendium uitgereikt, de belangrijkste modeprijs in Nederland. Verder aandacht voor de website 'A Course in Dying', en cabaretier Stefano Keizers is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Ronald van der Kemp ontwerpt alleen maar kleren die hij zelf leuk vindt

vanaf 00:00:38

Met zijn rebelse en extravagante kleding is Ronald van der Kemp in korte tijd uitgegroeid tot Nederlands meest spraakmakende modeontwerper. Hij werkte jarenlang voor grote modemerken als Guy Laroche, Escada en Céline, maar nooit in de schijnwerpers. Tot hij begin 2015 een nieuw pad insloeg en zijn eigen merk RVDK oprichtte. Met als doel: alleen nog maar kleren maken die hij zélf leuk vindt. En dat slaat aan. Zijn kleding wordt gedragen door sterren als Kate Moss, Justin Bieber en Mary J. Blige. Ook kreeg hij vorige maand het Mode Stipendium uitgereikt, de belangrijkste modeprijs in Nederland. Pieter van der Wielen spreekt met Ronald van der Kemp. (foto: Reinier van der Aa)

'A Course in Dying' maakt ons bewust van de dood om ons heen

vanaf 01:11:05

In het dagelijks leven proberen we ons niet te veel bezig te houden met de dood. Maar waarom eigenlijk niet? Schrijver en fotograaf Claudia Crobatia wil dat we ons juist wél bewust zijn van de dood, en hoezeer die met het leven verweven is. Daarom startte ze de website 'A Course in Dying', een platform voor alle onderwerpen die met de dood te maken hebben. Ze interviewt er bekende schrijvers en kunstenaars over hun visie op de dood en schrijft persoonlijke berichten vanuit haar eigen gedachtegoed. Verslaggever Nicole Terborg sprak met haar.

Open Kaart: Stefano Keizers/Gover Meit

vanaf 01:24:55

Stefano Keizers (1984, Kameroen) is een pseudoniem van Gover Meit (1987, Amsterdam). De kleinkunstenaar is onder zijn eigen naam vooral bekend van de bands waar hij in speelde, zoals 'Wooden Constructions' en recenter 'longsy'. Als Stefano Keizers is hij cabaretier en won hij in 2016 de Wim Sonneveld-prijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Bij het grote publiek werd hij bekend door zijn deelname aan 'De Slimste Mens'. Nu is hij terug op de planken met een avondvullende show, 'Erg Heel'. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Stefano Keizers persoonlijke vragen over leven en werk. (foto: Julie Hrudova)

advertentie