Nooit Meer Slapen

Met o.a. Ann Van den Broek, de impact van racisme en Ellen Parren

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Ann Van den Broek, de impact van racisme en Ellen Parren

De Vlaamse danseres Ann Van den Broek danste tien jaar bij grote internationale gezelschappen, maar besloot uiteindelijk dat ze liever zelf choreografieën bedacht. Haar nieuwe voorstelling 'Accusations' gaat deze week in première. Hierin verkent ze de grenzen tussen dans, toneel en concert. Verder aandacht voor de documentaire 'Ik alleen in de klas' van regisseur Karin Junger, en actrice Ellen Parren is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Choreograaf Ann Van den Broek verkent de grenzen tussen dans, toneel en concert

vanaf 00:00:41

De Vlaamse danseres Ann Van den Broek danste tien jaar bij grote internationale gezelschappen, maar besloot uiteindelijk dat ze liever zelf choreografieën bedacht. Haar werk kenmerkt zich door een voortdurende staat van onrust. Met voorstellingen als 'Co(te)lette' en 'The Black Piece' won ze meerdere prijzen, waaronder de prestigieuze dansprijs De Zwaan. Haar nieuwe voorstelling 'Accusations' gaat deze week in première. Hierin verkent ze de grenzen tussen dans, toneel en concert. Pieter van der Wielen spreekt met Ann Van den Broek. (foto: Maarten Vanden Abeele)

Subtiel en onsubtiel racisme blootgelegd in 'Ik alleen in de klas'

vanaf 01:09:17

Verslaggever Jan Paul de Bondt spreekt regisseur Karin Junger ('Sexy Money', 'Bolletjes Blues') over haar nieuwe documentaire 'Ik alleen in de klas'. De film laat confronterend zien welke impact subtiele en minder subtiele vormen van racisme hebben op het leven van haar drie donkere kinderen en hun vrienden, wanneer die in re-enactment hun pijnlijkste ervaringen naspelen, met het doel uitsluiting te kantelen naar insluiting.

Open Kaart: scenarist en actrice Ellen Parren

vanaf 01:23:05

Ellen Parren speelt in films en in televisieseries (o.a. het satirische programma 'TreurTeeVee' en 'Missie Aarde') en maakt deel uit van de artistieke kern van muziektheatergezelschap Circus Treurdier. Ze is nu te zien in 'Night of the Problems': een feestelijke avond de problemen van de moderne wereld te lijf mee te gaan. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Ellen Parren persoonlijke vragen over leven en werk.