Nooit Meer Slapen

Met o.a. Connie Palmen, de film 'Home' en Rosanne Philippens

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Connie Palmen, de film 'Home' en Rosanne Philippens

Connie Palmen is een van de belangrijkste Nederlandse schrijvers van deze tijd. Sinds haar debuut in 1991 is ze niet meer uit de Nederlandse literatuur weg te denken. In het kader van de Boekenweek schreef ze het essay 'De zonde van de vrouw'. Verder spreken we de Vlaamse filmmaker Fien Troch over haar dramafilm 'Home', en is violist Rosanne Philippens te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Connie Palmen schreef het Boekenweekessay 'De zonde van de vrouw'

vanaf 00:00:39

Connie Palmen is een van de belangrijkste Nederlandse schrijvers van deze tijd. In 1991 verscheen haar debuutroman 'De Wetten'. Sindsdien is ze niet meer uit de Nederlandse literatuur weg te denken met boeken als 'I.M., Lucifer' en de roman 'Jij zegt het', waarvoor ze vorig jaar de Libris Literatuurprijs ontving. In het kader van de Boekenweek schreef ze het essay 'De zonde van de vrouw'. Hierin onderzoekt ze de vraag of een vrouw die zich niet aan de voorgeschreven regels houdt, een grens overschrijdt naar een verboden gebied. Pieter van der Wielen spreekt Connie Palmen. (foto: Vera de Kok CC BY-SA 3.0)

'Home'- Een film over disconnectie tussen leefwerelden

vanaf 01:12:56

Er wordt een hoop gecommuniceerd in 'Home', en tegelijkertijd lijkt niemand de echt belangrijke dingen te zeggen of te horen. In dit drama laat de Vlaamse filmmaker Fien Troch zien hoe pubers en volwassenen elk in hun eigen wereld leven. Haar vierde speelfilm ging in premiere in Venetië, waar de recensies lovend waren. Fien Troch mocht voor een Orizzonti Award voor beste regisseur in ontvangst nemen. Verslaggever Floortje Smit spreekt haar.

Open Kaart: violist Rosanne Philippens

vanaf 01:26:39

Rosanne Philippens (1986) begon op driejarige leeftijd met vioolspelen. Na haar afstuderen aan het conservatorium soleerde ze bij onder meer het Jerusalem Symphony Orchestra, het Filharmonisch Orkest Freiburg en het Noord Nederlands Orkest. In mei speelt ze met het collectief Rotterdam Philharmonic Strings, en deze week is er weer een editie van haar drukbezochte intieme concertreeks 'The Amsterdam Salon'. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Rosanne Philippens persoonlijke vragen over leven en werk. (foto: Marco Borggreve)

advertentie