Nooit Meer Slapen

Met o.a. Hans Goedkoop, Cultuur in Molenbeek en Anthony Heidweiller

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Hans Goedkoop, Cultuur in Molenbeek en Anthony Heidweiller

Hans Goedkoop is als presentator vooral bekend van het televisieprogramma 'Andere Tijden'. Daarnaast is hij biograaf en schrijver. Nu presenteert hij 'Goede Hoop', een zevendelige documentaireserie over de rol van Nederland in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. Verder spreken we tekenaar Judith Vanistendael over de aanslagen in Brussel van vorig jaar, en is bariton Anthony Heidweiller te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Hans Goedkoop presenteert 'Goede Hoop', over de geschiedenis van Zuid-Afrika

vanaf 00:00:46

Hans Goedkoop is als presentator vooral bekend van het televisieprogramma 'Andere Tijden'. Daarnaast is hij biograaf en schrijver. Zo publiceerde hij 'De laatste man', over zijn grootvader en het verlies van Nederlands-Indië. Ook schreef hij 'Iedereen was er. Een feest voor Renate Rubinstein'. Nu presenteert hij 'Goede Hoop', een zevendelige documentaireserie over de rol van Nederland in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. Het blijkt een verhaal van overheersing, uitbuiting en racisme, maar ook van assimilatie, vrijheidsstrijd en emancipatie. Pieter van der Wielen spreekt met Hans Goedkoop. (foto: Babet Hoogervorst)

Het MIMA-museum bewijst: het culturele leven gaat verder in Molenbeek

vanaf 01:10:16

Een jaar geleden schrikte Europa op van drie bomaanslagen in Brussel. Een paar dagen daarvoor werd Salah Abdeslam, de laatste nog levende hoofdverdachte van de aanslag in Parijs, gearresteerd in Molenbeek. Brussel, en Molenbeek in het bijzonder, was voor even het epicentrum van terrorisme geworden. Tegelijkertijd opende vlak na de aanslagen een nieuw museum: het MIMA-museum voor straatkunst. Verslaggever Luuk Heezen reisde af naar Molenbeek en liet zich door illustrator Judith Vanistendael vertellen hoe het culturele leven er verder gaat.

Open Kaart: bariton Anthony Heidweiller

vanaf 01:25:52

Anthony Heidweiller liet zich scholen door beroemde tenors en bas-baritons. Zelf is hij een bariton, en in die hoedanigheid staat hij al sinds 2000 op de planken. Diverse rollen zong hij al in binnen- en buitenland, waaronder titelrollen in de opera's 'Macbeth' en 'Nabucco'. Daarnaast is hij artistiek directeur van de stichting Operamakers en heeft hij zich ingezet voor cultuuronderwijs. Een zijn huidige projecten is het Opera Forward Festival in Amsterdam, waar hij artistiek leider is. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Anthony Heidweiller persoonlijke vragen over leven en werk.

advertentie