Nooit Meer Slapen

Met o.a. Ted van Lieshout, de 75e verjaardag van Han Bennink en Samgar Jacobs

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Ted van Lieshout, de 75e verjaardag van Han Bennink en Samgar Jacobs

Ted van Lieshout is schrijver, dichter, scenarist en illustrator. Zijn eerste roman voor volwassenen, 'Mijn meneer', ging over een elfjarige jongen en zijn bijzondere vriendschap met een oudere man. Met zijn nieuwe boek 'Schuldig kind' pakt hij de draad op waar de vorige roman eindigde. Verder aandacht voor de 75e verjaardag van Han Bennink, en drummer Samgar Jacobs van Mister & Mississippi komt langs.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Ted van Lieshout schreef met 'Schuldig kind' een vervolg op 'Mijn meneer'

vanaf 00:00:42

Ted van Lieshout is schrijver, dichter, scenarist en illustrator. Bij kinderen is hij enorm populair als geestelijk vader van Boer Boris en in 2009 won hij de Theo Thijssenprijs, een prestigieuze oeuvreprijs voor kinderboekenschrijvers. Drie jaar later verscheen zijn eerste roman voor volwassenen, dat hij baseerde op zijn eigen jeugd: 'Mijn meneer', over een elfjarige jongen en zijn bijzondere vriendschap met een oudere man. Met zijn nieuwe boek 'Schuldig kind', pakt hij de draad op waar de vorige roman eindigde. Hoe is het de jongen vergaan nadat hij zijn relatie met de man beëindigde? Pieter van der Wielen spreekt met Ted van Lieshout. (foto: Ben Kleyn)

Oprichter van het ICP-orkest Han Bennink viert zijn 75e verjaardag

vanaf 01:09:54

Het Instant Composers Pool-orkest (ICP Orchestra) verbindt muziekstijlen uit de Europese muziek met elementen van de 'free jazz'. Han Bennink, Willem Breuker en Misha Mengelberg richtten het orkest in 1967 op: dit jaar bestaat het ICP Orchestra vijftig jaar en wordt Bennink 75. Een weekend lang viert het orkest het jubileum in het Bimhuis in Amsterdam. Toch is voor Bennink de ontwikkeling nog niet af: hij zou graag zo snel en secuur willen spelen als een specht. Verslaggever Mathijs Deen ging langs met opnamen van een specht om te kijken waar zijn fascinatie uit bestaat. (foto: Francesca Pat)

Open Kaart: zanger en drummer Samgar Jacobs van Mister & Mississippi

vanaf 01:27:03

Mister & Mississippi is een Utrechtse folkband, opgericht als schoolproject van de Herman Brood Academie. Hun 'self-titled' debuutalbum verscheen in 2013 en won de award 'Beste Nieuwkomer' op de 3FM awards. In 2015 volgde het album 'We Only Part To Meet Again'. Door heftige gebeurtenissen in de levens van de bandleden is voor de derde plaat 'Mirage' het roer totaal omgegooid. Met zwaardere vocalen en donkerder geluid hoopt de band zich opnieuw uit te vinden. Zanger en drummer Samgar Jacobs beantwoordt in de rubriek Open Kaart persoonlijke vragen over leven en werk. (foto: Chris W. Braunschweiger CC BY-SA 3.0)

advertentie