Nooit Meer Slapen

Met o.a. Steven Aalders, foto's van William Eggleston en Patrick Laureij

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Steven Aalders, foto's van William Eggleston en Patrick Laureij

De schilderijen van Steven Aalders zijn eenvoudig van vorm, maar complex van kleurstelling. Ze doen denken aan De Stijl, Mondriaan of aan ‘minimal art’. Deze week verschijnt het boek De vijfde lijn, naar aanleiding van gesprekken die hij voerde met Robert van Altena over abstracte kunst. Verder aandacht voor fotograaf William Eggleston, en cabaretier Patrick Laureij is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Beeldend kunstenaar Steven Aalders over de essentie van elke compositie

vanaf 00:00:38

De schilderijen van Steven Aalders zijn eenvoudig van vorm, maar complex van kleurstelling. Ze doen denken aan De Stijl, Mondriaan of aan ‘minimal art’. Zijn werk is te zien in o.a. het Stedelijk Museum in Amsterdam en Museum Voorlinden in Wassenaar. Ook schrijft hij over kunst, ondere andere in 'Het Financiële Dagblad' en 'Vrij Nederland'. Deze week verschijnt het boek 'De vijfde lijn', naar aanleiding van gesprekken die hij voerde met Robert van Altena over abstracte kunst en de essentie van elke compositie: de vijfde lijn. Pieter van der Wielen spreekt met Steven Aalders. (foto: Peter Cox)

In 'Los Alamos' fotografeerde William Eggleston zijn roadtrip door de VS

vanaf 01:11:23

William Eggleston is een van de meest toonaangevende fotografen van de afgelopen decennia. Als pionier op het gebied van kleurenfotografie in de jaren '60, zette hij het alledaagse Amerika opnieuw op de kaart als fotogeniek onderwerp. In FOAM is nu de tentoonstelling 'Los Alamos' te zien, waarin de fotograaf op reis gaat door de Verenigde Staten. Hij maakte kleurrijke foto's van Amerikaanse diners, tankstations en voorbijgangers. Het stadje Los Alamos, waar kernwapens worden ontwikkeld, deed hij ook aan. Verslaggever Tjitske Mussche bezocht de tentoonstelling met fotograaf Bertien van Manen. (foto: William Eggleston)

Open Kaart: cabaretier Patrick Laureij

vanaf 01:25:54

Cabaretier Patrick Laureij is een onvervalste Rotterdammer met dito accent. In comedyclub Toomler leerde hij het vak, waar hij in 2009 toetrad als vast lid van de Comedytrain. Hij stond in het voorprogramma van Theo Maassen en won de publieks- en juryprijs van Cameretten 2013. Nu heeft hij zijn eerste solotentoonstelling 'Dekking Hoog', waarmee hij in Carré de show van Theo Maassen mag afsluiten. Ook verzorgt hij binnenkort het voorprogramma van zangeres Anouk. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Patrick Laureij persoonlijke vragen over leven en werk. (beeld: Youtube)

advertentie