Nooit Meer Slapen

Met o.a. Titia Ketelaar, verbeelding in Europa en Frits Jonker

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Titia Ketelaar, verbeelding in Europa en Frits Jonker

Titia Ketelaar was van 2010 tot 2016 correspondent voor NRC Handelsblad met als standplaats Londen. Voor haar boek 'Mind the gap' onderzocht ze waarom de Engelsen voor een Brexit kozen. Zo komt ze erachter dat 'Mind the gap' een metafoor is voor het Verenigd Koninkrijk zelf. Verder bespreken we het vierde deel van Made in Europe over verbeelding, en is typograaf Frits Jonker te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De leus 'Mind the gap' als metafoor voor het Verenigd Koninkrijk

vanaf 00:00:42

Titia Ketelaar was van 2010 tot 2016 correspondent voor NRC Handelsblad met als standplaats Londen. Inmiddels is ze terug in Nederland, maar Engeland heeft ze nog niet helemaal kunnen loslaten. Voor haar boek 'Mind the gap' onderzocht ze waarom de Engelsen precies voor een Brexit kozen en beschrijft ze het Engelse karakter en hoe het nu met het land gaat. Zo komt ze erachter dat de leus 'mind the gap', die voortdurend in de Londense Underground klinkt, een metafoor is voor het Verenigd Koninkrijk zelf. Pieter van der Wielen spreekt Titia Ketelaar.

Made in Europe: Rieks Swarte over verbeelding

vanaf 01:10:36

In 'Made in Europe' gaat Dimitri Verhulst op zoek naar het culturele DNA van ons continent. De aflevering van aanstaande zondag gaat over verbeelding. Verbeelding breekt grenzen open en creëert mogelijkheden, bijvoorbeeld voor Jules Verne, Hans Christian Andersen en Jurriaan Andriessen. Verslaggever Mathijs Deen vraagt theatermaker Rieks Swarte hoe hij zijn verbeelding inzet om Europa vooruit te helpen.

Open Kaart: handletteraar Frits Jonker

vanaf 01:26:24

Frits Jonker is handletteraar van beeldverhalen, auteur en graficus. Aanstaande zondag krijgt hij de Hans Frankfurtherprijs 2017 uitgereikt voor zijn bijzondere bijdrage aan de stripwereld. Toen hij met dit vak begon, was het letteren van een strip helemaal niet zo uniek, maar tegenwoordig gebeurt bijna al het letteren digitaal. Hoe kijkt Frits Jonker terug op zijn carrière in de stripwereld? In de rubriek Open Kaart beantwoordt hij persoonlijke vragen over leven en werk.

advertentie