Nooit Meer Slapen

Met o.a. Guy Clemens, Nederland O Nederland en Joris Smit

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Guy Clemens, Nederland O Nederland en Joris Smit

Acteur Guy Clemens was te zien in films en televisieseries 'Toren C', 'De Troon', 'Van God Los' en ''T Schaep Ahoy'. Momenteel is hij op televisie te zien in de dramaserie 'De maatschap'. Ook speelt hij vanaf deze week in de Henrik Ibsen-klassieker 'Hedda Gabler' van Theater Utrecht. Verder aandacht voor ‘Nederland O Nederland’ van fotograaf Marieke van der Velden, en acteur Joris Smit is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Guy Clemens speelt in de Ibsen-klassieker 'Hedda Gabler'

vanaf 00:00:43

Acteur Guy Clemens was te zien in films en televisieseries 'Toren C', 'De Troon', 'Van God Los' en ''t Schaep Ahoy'. Maar ook op het podium is hij al jaren actief. Zo werd hij in 2015 genomineerd voor een Louis D’or voor zijn rol in de voorstelling 'Kunsthart'. Momenteel is hij op televisie te zien in de dramaserie 'De maatschap' en vanaf deze week in de voorstelling 'Hedda Gabler' van Theater Utrecht. In deze klassieker van Henrik Ibsen speelt Clemens de rol van Jurgen Tesman, de echtgenoot van Hedda. Net op het moment dat hij dacht zijn leven op orde te hebben, blijkt zijn toekomst op losse schroeven te staan. Pieter van der Wielen spreekt met Guy Clemens. (foto: Jenneke Boeijink)

´Nederland O Nederland´ is een campagne voor het luisterende oor

vanaf 01:10:03

'Cynisme is een luxe die ik me niet kan veroorloven,' zegt fotografe Marieke van der Velden. Getergd door de vele roeptoeters in buiten- en binnenland besluit ze op zoek te gaan naar die Nederlanders die door al het geschreeuw nauwelijks meer hoorbaar zijn. Als er zoveel onvrede wordt gepredikt, terwijl het volgens de ranglijsten steeds beter gaat met Nederland, waar bevindt zich die onvrede dan? Het blijkt het begin van een landelijke campagne voor nuance en het luisterende oor, onder de titel 'Nederland O Nederland'. Verslaggever Elianne Meijer reed een eindje met haar mee.

Open Kaart: acteur Joris Smit

vanaf 01:24:20

Joris Smit is als acteur sinds 2013 verbonden aan het Nationale Toneel. Ook speelde hij in de televisieserie 'De fractie' en de speelfilm 'Lotus'. Momenteel speelt hij in twee theaterstukken tegelijk: 'Tasso' van Johann Wolfgang Goethe, over obsessief liefhebben, en 'Jeanne d'Arc', over het verhaal van een jonge vrouw die uitgroeit tot volksheld. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Joris Smit persoonlijke vragen over leven en werk.

advertentie