Nooit Meer Slapen

Met o.a. Roel Janssen, '(Re)Inventing Nature' en Martijn van de Griendt

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Roel Janssen, '(Re)Inventing Nature' en Martijn van de Griendt

Roel Janssen is journalist en schrijver. In 2007 won hij met de thriller De tiende vrouw De Gouden Strop, de prijs voor het beste spannende boek. Het hoofdpersonage uit dit boek, Tessa Isinger, keert terug in zijn nieuwe thriller Alles verloren. Verder spreken we beeldend kunstenaars Sjoerd Knibbeler en Diana Scherer over de expositie (Re)Inventing Nature, en is fotograaf Martijn van de Griendt te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Roel Janssen over 'Alles verloren', met de werkelijkheid op zijn hielen

vanaf 00:00:55

Roel Janssen is financieel-economisch journalist, voormalig redacteur van NRC Handelsblad en schrijver van non-fictie en thrillers. In 2007 won hij met de thriller 'De tiende vrouw' De Gouden Strop, de prijs voor het beste spannende boek. Het hoofdpersonage uit dit boek, Tessa Isinger, keert terug in zijn nieuwe thriller 'Alles verloren'. Zij redt een Syrisch meisje op zee en komt op het spoor van een complot dat de Europese vluchtelingencrisis in een schokkend politiek daglicht plaatst. Janssen werd tijdens het schrijven van dit boek genadeloos door de actualiteit ingehaald. Clairy Polak spreekt met Roel Janssen. (foto: Keke Keukelaar)

(Re)Inventing Nature: de nieuwe relatie tussen mens, natuur en technologie

vanaf 01:08:59

Ze staan bekend om hun fotografie, maar eigenlijk zijn het uitvinders die hun eigen experiment vastleggen: een tornado in een vitrinekast of textiel van maïswortel. Het werk van Sjoerd Knibbeler en Diana Scherer, op het snijvlak van kunst en wetenschap, past precies in de expositie '(Re)Inventing Nature'. Verslaggever Jan Paul de Bondt gaat op pad.

Open Kaart: Martijn van de Griendt

vanaf 01:25:30

Martijn van de Griendt is documentairefotograaf en werkte onder andere voor de Nieuwe Revu, Vrij Nederland, NRC Handelsblad en OOR. Hij heeft diverse fotoboeken gepubliceerd, zoals 'Smokin' Boys Smokin' Girls' en nam het initiatief voor het boek 'Brood', over de overleden Herman Brood. Binnenkort verschijnt het fotoboek en de gelijknamige documentaire 'Maria I Need Your Lovin''. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Martijn van de Griendt persoonlijke vragen over leven en werk.