Nooit Meer Slapen

Met o.a. Davy Pieters, The Painted Bird en Hans Aarsman

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Davy Pieters, The Painted Bird en Hans Aarsman

Davy Pieters is theaterregisseur. In 'The Unpleasant Surprise', een voorstelling van het Ro Theater, onderzoekt Pieters hoe we omgaan met het geweld waarmee we dagelijks worden geconfronteerd in de media. Verder aandacht voor het gesamtkunstwerk 'The Painted Bird' in kunstcentrum Marres. Ook spreken we fotodetective Hans Aarsman over zijn nieuwe voorstelling 'Precies Andersom'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Theatermaker Davy Pieters onderzoekt het geweld in de media

vanaf 00:00:43

Davy Pieters is theaterregisseur. Bij haar afstuderen aan de regieopleiding ontving ze voor haar voorstelling 'Playwood' in 2011 gelijk de Henriette Hustinxprijs, voor excellent talent. Haar voorstellingen zijn onderzoeken naar de toekomstige mens en de manier waarop de mens wordt beïnvloed door technologische ontwikkelingen, beeldvorming en beeldcultuur. In 'The Unpleasant Surprise', een voorstelling van het Ro Theater, onderzoekt Pieters hoe we omgaan met het geweld waarmee we dagelijks worden geconfronteerd in de media. Pieter van der Wielen spreekt met Davy Pieters (foto: Salih Kilic).

Gijs Frieling beschildert met 18 kunstenaars elke millimeter van Marres

vanaf 01:11:56

Als het aan directeur van Marres Valentijn Byvanck ligt, is kunst iets om je in onder te dompelen, als een duik in een zwembad. Beeldend kunstenaar en muurschilder Gijs Frieling kan zich daar wel in vinden. Laat een tentoonstelling alsjeblieft interessanter zijn dan een autobeurs, vindt hij. Op dit moment beschildert Frieling samen met 18 andere kunstenaars elke millimeter van hedendaagse kunstcentrum Marres in Maastricht. 'The Painted Bird', gaat het gesamtkunstwerk heten. Verslaggever Emmie Kollau bekeek het werk in uitvoering. (beeld: Vimeo)

Open Kaart: Hans Aarsman

vanaf 01:27:55

Hans Aarsman is fotograaf en schrijver. Ooit begonnen als fotojournalist voor Trouw, ontwikkelde hij zich al snel als culturele alleskunner. Hij publiceerde meerdere fotoboeken, maar ook toneelteksten, essays en een roman. Wekelijks analyseert Aarsman als fotodetective nieuwsfotografie in De Volkskrant: het verhaal van de foto is voor hem belangrijker dan de esthetische kwaliteit. In zijn nieuwe show 'Precies Andersom' laat Aarsman zien dat de werkelijkheid vaak anders in elkaar zit dan je denkt. (beeld: YouTube)

advertentie