Nooit Meer Slapen

Met o.a. Ariane Schluter, de 25e sterfdag van Cor Vaandrager en Robert Alberdingk Thijm

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Ariane Schluter, de 25e sterfdag van Cor Vaandrager en Robert Alberdingk Thijm

Deze week gaat Tsjechov’s 'Een meeuw' van Toneelgroep Oostpool in première. Ariane Schluter speelt daarin Arkadina, de moeder van Konstantin. De tweevoudig Theo d’Or winnares speelde eerder bij verschillende grote gezelschappen. Verder aandacht voor de 25e sterfdag van dichter Cor Vaandrager, en scenarioschrijver Robert Alberdingk Thijm komt langs.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Ariane Schluter speelt in Tsjechov's 'Een meeuw'

vanaf 00:00:31

Deze week gaat Tsjechov’s 'Een meeuw' van Toneelgroep Oostpool in première. Ariane Schluter speelt daarin Arkadina, de moeder van Konstantin. De tweevoudig Theo d’Or winnares speelde eerder onder meer bij Het Nationale Toneel, Orkater, Het Toneel Speelt en De Mexicaanse Hond. Haar eerste grote filmrol was in '06' van Theo van Gogh. Andere grote filmrollen speelde ze in 'De jurk', 'Kleine Teun', 'Ober' en 'Lucia de B.'. Voor haar rol in 'Een goed leven' kreeg ze een Gouden Kalf. Pieter van der Wielen spreekt met Ariane Schluter. (foto: Bowie Verschuuren)

Een terugblik op het bewogen leven van dichter Cor Vaandrager

vanaf 01:10:25

De vijfentwintigste sterfdag (18 maart) van Rotterdams schrijver en dichter Cor Vaandrager wordt zaterdag gevierd met een ware Vaanparty en twee nieuwe boekuitgaven. Samen met de andere Zestigers introduceerde Vaandrager De Nieuwe Stijl - nuchtere poëzie, mede geïnspireerd op speed en alcohol, wat hem uiteindelijk ook fataal werd. Verslaggever Jan Paul de Bondt spreekt met Vaandragers dochter, stylist Isis Vaandrager, om terug te blikken op een bewogen leven. (beeld: Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren)

Open Kaart: scenarioschrijver Robert Alberdingk Thijm

vanaf 01:26:31

Robert Alberdingk Thijm gooide hoge ogen met de scenario's van 'De Daltons', 'Dunya en Desie' en de raamvertelling 'A'DAM-E.V.A.'. Hij schrijft niet alleen scenario's voor televisie en film, maar ook voor theatervoorstellingen. Deze week gaat 'Calcutta, vastenavond' in theater Bellevue in première. Wat begint als een klucht, loopt uit op een tragedie. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Robert Alberdingk Thijm persoonlijke vragen over leven en werk.