Nooit Meer Slapen

Met o.a. Kees van Beijnum, de duistere kant van Europa en Jimmi Jo Hueting

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Kees van Beijnum, de duistere kant van Europa en Jimmi Jo Hueting

Schrijver Kees van Beijnum begon zijn carrière als journalist, maar na zijn romandebuut 'Hier zijn de leeuwen' in 1994 besloot hij zich volledig op het schrijven toe te leggen. Van hem verschenen nog acht romans, zoals de bestseller 'Oesters van Nam Kee'. Nu is er zijn nieuwe roman 'Het mooie seizoen'. Verder bespreken we het vijfde deel van Made in Europe, en is muzikant Jimmi Jo Hueting te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

'Het mooie seizoen' van Kees van Beijnum verschijnt 25 jaar na zijn debuut

vanaf 00:00:34

Schrijver Kees van Beijnum bracht hij het grootste deel van zijn jeugd door in de cafés en hotels van zijn familie op de Amsterdamse Zeedijk. Zijn carrière begon hij als journalist, maar na zijn romandebuut 'Hier zijn de leeuwen', in 1994, besloot hij zich volledig op het schrijven toe te leggen. Hierna verschenen er nog acht romans, zoals de bestseller 'Oesters van Nam Kee' waarin hij terugkeerde naar zijn jeugd en 'De Offers' uit 2014. Nu is er zijn nieuwe roman 'Het mooie seizoen'. Wat gebeurt er als je het middelpunt wordt van publieke verwijten? Pieter van der Wielen spreekt met Kees van Beijnum.

Made in Europe: de duistere kant

vanaf 01:11:38

In 'Made in Europe' gaat Dimitri Verhulst op zoek naar het culturele DNA van ons continent. De aflevering van aanstaande zondag gaat over de duistere kant en de kunst waarin we onze duistere kant uiten, zoals de verhalen over Dracula en heavy metal. Verslaggever Emmie Kollau spreekt erover met kunstenaar Ronald Ophuis, wiens controversiële werk getypeerd wordt door afbeeldingen van extreem menselijk geweld, executies en misbruik.

Open Kaart: muzikant Jimmi Jo Hueting

vanaf 01:27:54

Singer-songwriter en multi-instrumentalist Jimmi Jo Hueting studeerde in 2015 af aan het conservatorium in Rotterdam. Als frontman van de Nederlandse indierockband Jo Goes Hunting oogst hij veel lof voor hun eigenzinnige muziek. Onlangs verscheen hun debuutalbum 'Come, Future'. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Jimmi Jo Hueting persoonlijke vragen over leven en werk.

advertentie