Nooit Meer Slapen

Met o.a. Diana Scherer, sportauto’s in musea en Arne Hendriks

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Diana Scherer, sportauto’s in musea en Arne Hendriks

Beeldend kunstenaar Diana Scherer werd geboren in Duitsland. In haar werk verkent ze de relatie tussen de mens en zijn natuurlijke omgeving en het verlangen van de mens om de natuur te beheersen. Binnenkort wordt de nieuwe tentoonstelling 'Spectrum Crops' geopend, waarin ze de impact van verschillende golflengten op planten onderzoekt. Ook aandacht voor F1-raceteam McLaren en Arne Hendriks komt langs.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Diana Scherer bekijkt wat licht met planten doet

vanaf 00:00:48

Beeldend kunstenaar Diana Scherer werd geboren in Duitsland. In haar werk verkent ze de relatie tussen de mens en zijn natuurlijke omgeving en het verlangen van de mens om de natuur te beheersen. In 2016 werd ze verkozen tot New Material Fellow. Zij ontving de prijs voor haar project 'Interwoven', waarbij zij plantenwortels omvormt tot een textielachtig materiaal. Aanstaande vrijdag wordt haar nieuwe tentoonstelling 'Spectrum Crops' onthuld in Mediamatic in Amsterdam, waarin ze de impact van verschillende golflengten op planten onderzoekt. Pieter van der Wielen spreekt met Diane Scherer.

Horen de McLaren-sportauto's thuis in musea?

vanaf 01:08:34

Horen sportauto’s in musea, en zo ja, is dat vanwege het design, is het omdat verbrandingsmotoren onderhand in musea horen, óf is er met sportauto’s hetzelfde aan de hand als met kunstwerken? Onze verslaggever Botte Jellema neemt een kijkje bij de Formule 1-auto's van McLaren, die vanaf 7 juli te zien in het Louwman Museum in Den Haag.

Open Kaart: kunstenaar Arne Hendriks

vanaf 01:22:21

Kunstenaar Arne Hendriks is van origine kunsthistoricus. Hij houdt zich bezig met duurzaamheid, de mens en radicale oplossingen bedenken voor de problemen die de mens vandaag de dag bezighouden. Voor 'The Incredible Shrinking Man' keek hij naar de mogelijkheid de mens zelf te krimpen. En voor de Zero Footprint Campus, het kunstprogramma in Utrecht Science Park, ontwikkelt hij het programma 'KankerCel'. Arne Hendriks geeft eerlijk antwoord in de rubriek Open Kaart.